İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

13. Tarihi Yarımada Balık Festivali başlıyor

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Balıkçılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, her yıl balık sezonunun başlamasıyla birlikte Fatih Belediyesi ve KUMDER işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl onüçüncüsü gerçekleştirilecek olan festivalin adresi, Kumkapı Meydanı ve Galata Köprüsü olacak. Fatih Belediyesi ve KUMDER tarafından 16-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. Tarihi Yarımada Balık Festivali’nde vatandaşlara binlerce balık ikram edilecek, oltayla balık tutma yarışları yapılacak, renkli etkinlikler düzenlenecek.

İLK GÜN KUMKAPI’DA BALIK EKMEK DAĞITIMI…

Festival korteji, 16 Eylül Cumartesi günü saat 11:00’de Sultanahmet Meydanı’ndaki Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası önünden hareket ederek, bando eşliğinde Kumkapı Meydanı’na yürüyecek. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in açılış konuşmasıyla başlayacak program, Kumkapı Meydanı’na kurulacak ızgaralarda pişen balıkların ikramıyla devam edecek. Festival boyunca 8 bin kişilik uskumru, 4 bin  kişilik palamut, 2 bin 500 adet istavrit tava, 3 bin adet balık böreği, 4 bin adet balık köftesi, 2 bin porsiyon kalamar tava, 2 bin 500 porsiyon hamsi tava, 5 bin adet midye tava konuklara ikram edilecek. Festivalin ilk günü, renkli aktiviteler ve halk oyunlarıyla sona erecek.

Balık Festivali

İKİNCİ GÜN OLTAYLA BALIK TUTMA YARIŞMASI…

13. Tarihi Yarımada Balık Festivali kapsamında 17 Eylül Pazar günü ise oltayla balık tutma yarışması yapılacak. Balıkçılar, saat 10:00’da Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte oltalarını Yeni Galata Köprüsü’nden Haliç’in sularına sallayacak. İki saat içinde en çok balığı tutan yarışmacılara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek. Festival, balık ekmek dağıtımıyla sona erecek.

İlgili Haberler