İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Farklı Olmanın Açık Farkını Farklı Çalışmalarımızla Müşterilerimize Gösteriyoruz

yazar Ahmet Doğan

Mars Logistics, 1989 yılından bu yana tüm lojistik hizmetlerimizle faaliyet gösteriyor. Uluslararası Taşımacılık Depolama Dağıtım, Mars Hava ve Deniz Kargo, Mars Sigorta ve Mars Logistics S.A.R.L şirketlerini bünyesinde bulunduran firma; kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini sunuyor. Mars Lojistik Uluslararası Taşımacılık Depolama Dağıtım, Mars Hava ve Deniz Kargo ve Mars Sigorta şirketlerinden oluşan şirket, merkez İstanbul Güneşli olmak üzere, Avcılar, Tuzla, Kocaeli, Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, İskenderun, Denizli, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Şakirpaşa Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda şubeleri bulunuyor. Mars Logistics tüm yenilikçi uygulamaları geliştirerek hayata geçiren ve sektöre öncülük eden bir marka konumunda yer alıyor. Sorularımızı Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar yanıtladı.

 

SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Lojistik alanında her geçen yıl yeni gelişmeler ve uygulamalar yaşanıyor. Bu yeniliklere ayak uydurmak adına firmanızda ne gibi çalışmalar yapıyor?

 Mars Logistics olarak hizmet kalitemizi sürekli yükseltme hedefiyle hareket ediyoruz. Bu noktada sektördeki tüm yenilikçi uygulamaları geliştirerek hayata geçiriyor ve sektöre öncülük ediyoruz. Bunların yanında yaşanılabilir dünya görüşümüzü destekleyen her türlü faaliyetlerin de bir parçası olmaya gayret ediyoruz. İş süreçlerimizi kolaylaştıran teknoloji ve teknolojinin getirdiği tüm kolaylıkları da yakından takip ediyor ve faaliyet alanlarımıza uygun olanları entegre ediyoruz.

 

15 YILDIR LOJİSTİK VAKA YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ

 Sosyal sorumluluk çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

 Sosyal sorumluluk çalışmaları kurum kültürümüzün bir parçasını oluşturuyor. Kurulduğumuz günden bu yana sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında genç nesillere eğitim alanında destek oluyoruz. 15 yıldır Lojistik Vaka Yarışması düzenliyoruz. Böylelikle üniversiteli gençlere sektörü yakından tanıma imkanı yaratıyoruz.  Geride bıraktığımız yıl uzun süredir gündemimizde olan bir projemizi daha hayata geçirdik. Üniversite öğrencilerinin dışında uzun zamandır ilköğretim öğrencilerine bir proje geliştirmek üzerine çalışıyorduk. “1-5 Mayıs Trafik Haftası” boyunca “Akıllı Tır Akıllı Çocuklar” projemizle Edirne ilimizin ilçe ve köylerindeki yaklaşık bin ilköğretim öğrencisine temel trafik eğitimi verdik. Projemizin sürekliliğini sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl farklı bir ilde projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

YEŞİL LOJİSTİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK!’

Sizi rakiplerinizden farklı kılan özellikleriniz nelerdir?

Mars Logistics olarak rakiplerimizden bizi farklı kılan en önemli stratejilerimiz müşterilerimize alternatif çözümler sunmak. “Yeşil lojistik” ve “sürdürülebilirlik” kavramlarına verdiğimiz önemle beş yıldan bu yana intermodal taşımacılık hizmetiyle sektöre yön veriyoruz. İntermodal hat ile hem birden çok taşıma modunu kullanarak alternatif bir taşıma sağlıyoruz hem de doğaya dost bir taşıma gerçekleştirerek dünyaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluyoruz.

 

MİLK RUN HİZMETİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

 Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığınız hizmetler var mı?

2015 yılında başladığımız Milk Run hizmetimizi 2018 yılında da geliştirmeye devam edeceğiz. 2012 yılında faaliyete başladığımız intermodal hizmetimiz için de fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu gücümüzü sağlamlaştırmak ve arttırmak adına faaliyetlerimiz devam edecek.

BÜYÜMEMİZİ 2017’DE SÜRDÜRDÜK

 2017 sizin için nasıl geçti?

2017 yılı büyümemizi sürdürdüğümüz bir yıl oldu. Rakamlar henüz tam olarak netleşmese de 2017 yılını hedefimize ulaşarak yaklaşık 1 milyar 87 milyon TL ciro ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Euro bazında da yüzde 10,5’luk bir büyüme elde etmiş olacağız.

2018’DE EURO BAZINDA YÜZDE 10 BÜYÜYECEĞİZ

2018 beklentileriniz nelerdir?

2018 yılını ise yeni depomuzu devreye alarak karşıladık. Tuzla Tepeören’de yer alan, Anadolu yakasındaki dördüncü depomuz 27 bin metrekarelik bir alana sahip. 2018 yılında Euro bazında yüzde 10 büyüme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak faaliyetlerimiz devam edecek. 30 Milyon Euro yatırımla hayata geçirdiğimiz Hadımköy’deki 70 bin metrekarelik yeni lojistik merkezimizi de 2018 yılında devreye almayı planlıyoruz.

AHMET DOĞAN/HABERİSTANBUL

 

 

 

İlgili Haberler