İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası başlıyor

yazar Cenay Toprakkaya

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf’ın “Yoga evrensel bir spordur, tüm sporların temelidir” ifadeleriyle ülkemizde de yoga turnuva ve şampiyonaları düzenlenmeye başlandı. Bu kapsamda 27 Mayıs Cumartesi günü Yoga Academy Mecidiyeköy’de gerçekleşecek 2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası ile yoganın bir sporcu disiplini dahilinde uygulanması, özverili çalışma ve paylaşımı ile ortaya çıkan görsel bir ziyafet sunulacak. UYF’nin katkılarıyla düzenlenecek turnuva, yogayı her yaşın sporu olarak tanıtmak, sevdirmek, yaymak ve faydalandırmak amaçlarını taşıyor.

Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Yoga Yarışması ülkemiz için her ne kadar yeni bir olay olsa da, yoga alanında uluslararası düzeyde pek çok yarışma halihazırda mevcut olup, ulusal ve uluslararası düzeylerde şampiyonluklar düzenlenmektedir. Yarışmalar, sporu ve sporcuları disiplin ve düzenli uygulama konusunda motive eden ve güçlendiren etkinliklerdir.

Yoga Koreografi Turnuvası

YOGA, GERÇEK DEĞERİNE TEKRAR KAVUŞACAK…

Kim ne derse desin yoga spordur ve bu gerçeği kimse değiştiremez. Binlerce yıldır yoga pek çok bencil amaç için kullanıldı, suistimal edildi ama artık UYF desteği ile yapılan etkinliklerle yoga, kendi gerçek değerine tekrar kavuşacaktır. UYF’nin varlık nedeni, amacı ve tüm faaliyetleri, insan sağlığı ve gelişimi için en kadim yöntem olan yogaya herkesin hayatında bir yer vermesini sağlamak, böylece sağlıklı ve mutlu bir topluma kavuşmaktır.”

YOGAYI SEVEN HERKES DAVETLİ…

2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası’nı düzenleyen yoga severler, sporun belirli disiplin dahilinde yapıldığında başarıya ulaştırdığını, yoganın da belirli disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, doğal disiplini ortaya çıkardığını belirtmekteler. Bu doğal disiplini yaşamın her aşamasında uygulamak, sağlık, başarı, mutluluk ve doyuma huzur içinde ulaşmak mümkün. 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 16.00’da Yoga Academy Mecidiyeköy’de gerçekleşecek 2. Uluslararası Yoga Koreografi Turnuvası’na, yogayı seven herkes davetli. Siz de yarışmacı veya izleyici olarak katılabilir, beden-zihin-ruh bütünlüğüne ulaştıran evrensel bir ziyafete dahil olabilirsiniz.

 

İlgili Haberler