İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

2019 Astroloji & Burç Yorumları: Yeni Yıl Neler Getiriyor?

yazar Kadir Toprakkaya

Merkür Astroloji’den Merve Çubuktepe Dirağ, 2019 yılını yorumladı. Yıl içinde beş kez tutulma yaşanacağını dile getiren Dirağ, “Doğru seçimler yapmanız durumunda beklentilerinizin çok ötesinde mutluluk ve başarı getierebilir” dedi. İşte onun söyledikleri:

Geçtiğimiz yıl Kova/Aslan aksında tutulmalar ve sabit burçlarda yığılan gezegenlerle hayatlarımıza zorlu ancak köklü değişimleri beraberinde getirdi. Sabit akstaki oluşumlar her daim göğüslenmesi zor ancak kalıcı etkiler bırakır. Bu sene ise Oğlak/Yengeç yani öncü burçlarda tutulmalar sahneye çıkarken, bir yandan da gökyüzünde asıl baskın yapı değişken burçlara geçiyor.

2018’de sıkışıp kalan koşullar ve kısır döngüler zorlayıcıydı. Yeni yılda bu etkiler geride kalırken bolca seçenek ve çeşitlilik hakim olacak. İleriye baktığınız ve solgun geçmişin gölgesine takılmadığınız sürece yeni olasılık ve yollar önünüze çıkacaktır. Doğru seçimler ise beklentilerinizin çok ötesinde mutluluk ve başarı getirebilir. Kollarınızı bu güzel olasılıklara açmak istemez misiniz?

2019 YILINDA BEŞ ADET TUTULMA DENEYİMLEYECEĞİZ:

6 Ocak 2019 – Oğlak Burcunda Güneş Tutulması (15°24’)

21 Ocak 2019 – Aslan Burcunda Ay Tutulması (00°51’)

2 Temmuz 2019 – Yengeç Burcunda Güneş Tutulması (10°37’)

17 Temmuz 2019 – Oğlak Burcunda Ay Tutulması (24°01’)

26 Aralık 2019 – Oğlak Burcunda Güneş Tutulması (04°06’)

Bir sonraki on dokuz yıllık döngüye kadar son kez Aslan burcunda bir tutulma gerçekleşiyor, kalan tüm tutulmalar Ay düğümlerinin geçtiği Oğlak/Yengeç aksında. Pek tabii ki Oğlak ve Yengeç başta olmak üzere haritasında öncü burçlarda gezegen ve önemli nokta ağırlığı olanlar bu yıl birçok dikkat çekici ve kadersel olay deneyimleyebilirler. Kemerlerinizi bağlayın ve değişime hazır olun. 🙂 Ayrıca 2019’da Uranüs kalıcı olarak Boğa burcuna geçişini tamamlarken artık tesir ettiği alanlarda özellikle de maddiyat ve hayat tarzıyla ilgili konularda cesaret edene değişimi vaat etmekte.

Tabii Retroları da unutmamak lazım. Evren var oldukça pek tabii ki Retrolar da bizimle olacak, kaçış yok :). En azından bu yıl artık Venüs ve Mars retrosu ile uğraşmayacağımızdan daha fazla ileriye bakabileceğimiz, sürekli arkamızı toplamakla uğraşmayacağımız etkiler alacağız.

astroloji

2019 RETRO TAKVİMİ İSE ŞU ŞEKİLDE:

5-28 Mart 2019 – Merkür Retrosu Balık Burcunda

7 Temmuz-1 Ağustos 2019 – Merkür Retrosu Aslan/Yengeç Burcunda

31 Ekim-20 Kasım 2019 – Merkür Retrosu Akrep Burcunda

10 Nisan-11 Ağustos 2019 – Jüpiter Retrosu Yay Burcunda

30 Nisan-18 Eylül 2019 – Satürn Retrosu Oğlak Burcunda

12 Ağustos-31 Aralık 2019 – Uranüs Retrosu Boğa Burcunda

21 Haziran-27 Kasım 2019 – Neptün Retrosu Balık Burcunda

24 Nisan-3 Ekim 2019 – Plüton Retrosu Oğlak Burcunda

Jenerasyon gezegenleri Uranüs, Neptün ve Plüton zaten yılın ciddi bir zamanını retroda geçirir. Bundan ötürü endişelenecek bir şey yok. Bu yıl Merkür retrosu üç tane, ki olabileceği minimum sayı da bu. Jüpiter ve Satürn her yıl standart Retrolarını yaparlar. Bundan ötürü de bu yıl retro sayısı olabilecek en az sayıda ve bu da bize ileriye bakma, bir şeyler oluşturma ve yenilikler adına ciddi bir fırsat getiriyor. 2018’de yıpranmış olabilirsiniz, ancak asla pes etmeyin. Çünkü maç asıl şimdi başlıyor.

Bu yıl geçici heveslerin peşinden koşan ya da artık hükmü kalmayan miadını doldurmuş konulara saplananlar için sert bir uyanış yılı olabilir. Aynı durum esnemeyen ya da değişen koşullara uyum sağlamak istemeyenler için de geçerli. Zira 2019’da hem öncü tutulmalar, hem de değişken burçlarda göreceğimiz dinamik kalıplar hareket geçeni, zor da olsa değişeni ve yerinde durmak yerine bir şeyler yapanları destekleyecek. Bunun sonucunda ise tatmin, başarı ve “İyi ki bunu yaptım” duygusunu derinden hissetmek mümkün olacak.

Açı kalıpları ve ilk Güneş tutulması gereği yılın ilk ayları “hayallerden uyanma” ve “gerçeklerle yüzleşme” teması ile geçebilir. Ancak bu uyanışı kırgınlıkla karşılayıp geri çekilmek yerine kucaklamayı seçerseniz hayat hediyelerini getirecektir. Oğlak Kuzey Ay Düğümü sabrı, çabayı ve soğukkanlılığı ödüllendirir. Bir sonraki yıl yine aynı tarihte kendinize baktığınızda çok daha güçlü, kararlı ve yeniden doğmuş gibi hissetmeniz mümkündür, yeter ki isteyin ve harekete geçin!

Gelin 2019 irade ve kararlılığın zaferi olsun, kendi yazdığınız geleceğin tahtında gurur ve mutlulukla oturmanız dileğiyle. Yeni yıl herkese mutluluk, sağlık ve umut getirsin. 🙂

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ

İlgili Haberler