İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ressam Tom Fellows, Contemporary İstanbul’da

yazar Kadir Toprakkaya

Alışılagelmiş nesneler yerine baklava veya tantuni tepsisi gibi hazır metal yüzeyler kullanarak sıradışı eserlere imza atan İngiliz Ressam Tom Fellows, kişisel sergisi ”Increasingly Distant”tan ve yeni eserleriyle bölgesinde en önemli sanat fuarı konumunda olan Contemporary İstanbul’da ilk kez yer almaya hazırlanıyor.

Kullandığı teknik ile ve nesnelerin sıra dışılığı sayesinde eserlere çok daha farklı boyutlar katan ve bu anlamda sınırlarını zorlayan İngiliz Ressam Tom Fellows’un eserleri, 12 – 15 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek Contemporary İstanbul’da sanatseverler ile buluşacak.

Tom Fellows

ÇAĞDAŞ SANATIN EN İYİ ÖRNEKLERİ

Contemporary Istanbul, her yıl Eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında bir araya getiriyor ve İstanbul’u merkezine alarak 13 yıldır şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyonerler için bir platform oluşturuyor.

Sanatçı Tom Fellows, böylesine önemli bir organizasyonda eserleriyle yer almanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirterek, şunları söyledi;

“Eserlerimde, tuvallere ve boyaya bağlı kalmıyorum, metal gibi daha sert yüzeyler kullanarak esere çok daha farklı boyutlar katabiliyor ve sınırları zorlayabiliyorum. Kendimi fırça ve boya kısıtlamasından çıkarıp özgürleştirdiğimde ne kadar farklı düşünebildiğimi, boyanın doğasını tekrar keşfettiğimi ve boyanın yüzey ile değişik ilişkisini gördüm. Bu özgürleşme ile birlikte boyanın farklı nesnelere nasıl tepki verdiğini ve bu nesnelerle kurduğu ilişkiyi görmek de eserlerimi her anlamda farklı bir boyuta taşıdı.

Geldiğim kültür ve çocukluğumun izleri, büyük ihtimalle çalışmalarımı bilinçaltımda etkileyen bir şey. Zaman içinde kademeli olarak çocukluğumdan kalan bu geleneksel teknikleri, kendi ürettiğim yeni yöntemler ile ve yaklaşık 10 yıldır yaşadığım yer olan Türkiye’nin kültüründen de bir şeyler ekleyerek geliştirdim ve fırça, boya ya da yüzey ile kısıtlanmayan yeni bir yaratıma yöneldim. ‘Increasingly Distant’ adlı kişisel sergim ve yaz boyunca yaptığım yeni eserlerden oluşan koleksiyonum ile Contemporary İstanbul’da sanatseverler ile buluşacak olmaktan çok mutluyum.”

İlgili Haberler