İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

25. Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri Açıklandı

yazar Kadir Toprakkaya

Bu yıl 25. kez sahipleriyle buluşacak olan 25. Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri açıklandı.

Hayati Asılyazıcı, Gamze Yapar Şendil, Seda Demirel, Ahmet Duman, Müge Polat Şaylı ve Oğuz Turgay yer aldığı seçici Kurul 2018 – 2019 sanat döneminde sahnelenen sanatsal etkinlikler arasında, yaptığı değerlendirme sonucunda kazananlarını açıkladı. İstanbul Devlet Tiyatrosunun 2 ödüle layık görüldüğü kategoriler şöyle;

İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) kapsamında 02 Aralık 2018 Pazar günü Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyer yapan Sevim Burak imzalı “Sahibinin Sesi” adlı oyunla İskender Altın, Yılın En Başarılı Yönetmeni ödülüne layık görüldü. Fatih Topçuoğlu, Ebru Aytürk, Lebib Gökhan, Meltem Evcioğlu, Oğuz Tunç, Eren Özyalçın, Murat Yatman, Esra Akbaş, Tayfun Sav, Duygu Başkaya, Berk Sezenler, Burak Aksak, Ecesu Sevindik ve Dilara Suer rol aldığı oyun; çok kültürlülüğün, parçalanmanın, deliliğin izlerini sürerek yazılmış Zembul ve Bilal’in trajik aşkını sahneye taşıyor.

18 Ekim 2018 Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahnesinde prömiyer yapan Sönmez Atasoy’un yazıp Okday Korunan’ın yönetip oynadığı “Kendi Gök Kubbemiz adlı oyunla Okday Korunan Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Yahya Kemal’in “Kendi Gök Kubbemiz” şiirleriyle geçmişe bir yolculuk yapıldığı, eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları şairin dizelerinde vücut bulduğu oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen’e, ışık tasarımında Önder Arık’a, müziklerde ise Timur Selçuk’a yer verildi.

Ödüller, 23 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 18.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri

Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri

İlgili Haberler