İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

31. Yıl Açıkhava Buluşmaları ile Yıldızlar Altında Tiyatro Ve Müzik Keyfi

yazar Kadir Toprakkaya

ENKA’nın, 31. Yıl Açıkhava Buluşmaları ile yaz gecelerine yıldızlar altında renk katacak etkinlikler boyunca sahne, 6 Ağustos’ta “Madde 22”,  8 Ağustos’ta “Sanat Yemekte Yenir Mi?”, 20 Ağustos’ta “Karsu” ve 27 Ağustos’ta “Barış için Müzik Orkestrası”nı ağırlayacak.

İLK KONUK SEMAVER KUMPANYA…

Ağustos aynının ilk etkinliğinde ENKA sahnesine, 2. Dünya Savaşı’nın ortasında kalmış Yossaryan’ın eğlenceli öyküsü “Madde 22” ile Semaver Kumpanya ekibi konuk oluyor. Joseph Heller’in yaşadığı deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyun,  6 Ağustos Salı akşamı saat 21.15’te seyircisini selamlıyor.  Oyunlaştırıldıktan kısa bir süre sonra kara komedi klasikleri arasına giren Madde 22, İtalya’da konuşlanmış bir Amerikan üssünde geçiyor ve uçuş görevinden kaçmak için her türlü yolu deneyen bombardıman subayı Yossaryan’ın eğlenceli anlarını konu alıyor.

31. Yıl Açıkhava Buluşmaları

SEMİHA BERKSOY SAHNEDE…

Açıkhava’nın sonraki konuğu, Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın ’’Sanat Yemek de Yenir mi?’’ oyunu oluyor. Deniz Gökçer, Burçin Oraloğlu, Zeliha Berksoy, Arda Meriçliler’in sahnelediği muhteşem aile komedisi, 8 Ağustos Perşembe akşamı 21:15’te, seyircisiyle ENKA’da buluşuyor. 30. evlilik yıldönümlerini kutlayacak olan bir çiftin başından geçenleri anlatan oyun, üç tiyatro oyuncusunun kargaşa ile birlikte sanat, medyadaki yarışma programları, diziler ve tiyatro üzerine başlayan tartışmalarını konu alıyor.

31. Yıl Açıkhava Buluşmaları

SAHNEDE CAZ RÜZGARI…

Dünyanın önemli sahnelerinin yanı sıra Avrupa ve Türkiye’deki performanslarıyla adından sıkça söz ettiren Karsu, alışılmışın dışında ses rengiyle 20 Ağustos Salı akşamı saat 21.15’te ENKA Açıkhava‘da sahne alacak. Kendine has müzik tarzıyla vokal, piyanist, söz yazarı, besteci ve aranjör rollerini de üstlenen Karsu; hem Türkçe parçalara getirdiği yorumlar, hem de kendi besteleriyle büyük beğeni topluyor. 2016 yılında Hollanda’nın en prestijli ödülü “Edison Jazz/World”ü kazanan ilk Türk sanatçı olan Karsu, sevilen şarkılarını ENKA’da seyirciler ile hep bir ağızdan söyleyecek.

31. Yıl Açıkhava Buluşmaları

BARIŞ İÇİN MÜZİK ORKESTRASI…

Müziği daha fazla çocuğa ulaştırma amacıyla çalışan “Barış için Müzik Orkestrası”, 27 Ağustos Salı 16.00’da dinleyicileri kucaklayacak. Gençlerin hem kendileri ve toplum adına olumlu dönüşümler yaratmalarına olanak sağlayan “Barış için Müzik Orkestrası”, tüm çocukların ücretsiz olarak izleyebileceği konserle açıkhava seyircisini bir kez daha coşturacak.

ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları etkinlik biletlerine; Biletix.com, Biletix satış gişeleri, Çağrı Merkezi ve ENKA Kültür Sanat Gişesi’nden ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler