İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

4 Vokal’in ikinci albümü “Başka” piyasaya çıktı

yazar Kadir Toprakkaya

Sibel Sezal, Elçin Dönmez, Barış Bahçeci ve Devrim Ünay’dan oluşan 4 Vokal, ikinci stüdyo albümü “Başka / Beş Sekiz Kış Şarkıları”nı yayınladı. Albümde beşi anonim olmak üzere toplam 8 eser dinleyicilerle buluşuyor.

4 Vokal’e davulda Riccardo Marenghi, kontrbasta M. Alper Kılıç, vurmalı çalgılarda Yasin Kayırtar ve tuşlu çalgılarda Haluk Polat eşlik ediyor. Başka’nın son parçası Yemen Türküsü’nde ise, çok sesli vokal topluluğu Ychorus’un eşliği yer alıyor. Tüm düzenlemelerin Haluk Polat’a ait olduğu albümün kayıtları We Play stüdyolarında gerçekleştirildi, albüm We Play etiketiyle 10 Mart 2017’de piyasaya çıktı. Başka’da sırasıyla şu eserler yer alıyor: Sarı Gelin, Dar Hejiroke, Odam Kireç Tutmuyor, Drama Köprüsü, Ne Ağlarsın, Anan Var Midur?, Kara Sevda (Gökte Yıldız Ellidir), Yemen Türküsü feat. Ychorus.

MÜZİKAL ANLATIM YOLUYLA GÖRSEL İMGELEM

4 Vokal, 2013 yılında çıkardığı ilk albümü Yolculuk’ta olduğu gibi, bu albümde de halk şarkılarının dokusunu bozmadan onları “başka” bir bakış açısıyla yorumluyor; ezgiler ve sesler aracılığıyla kalbimizi titreten duyguları ve anlamları keşfe çağırıyor. 4 Vokal, “Başka” albümünde dinleyiciye müzikal anlatım yoluyla görsel bir imgelem sunmayı da amaçlıyor. Şarkıları dinlerken bir incir ağacının altında kaybettiği sevgilisi için ağlayan o kadını, sevdiğinden göç sırasında ayrı düşmüş o adamı, Balkanlar’ın soğuk rüzgarıyla savrulmuş yaşamları, Karadeniz’in yeşil serin yaylalarını hem duyuyoruz, hem de gözlerimizde canlandırıyoruz.

İlgili Haberler