İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Kadıköy’ü Halk Konseyleriyle Yöneteceğiz

yazar Ahmet Doğan

Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Tuğrul Kihtir Ulusal Kanal’ın gecesinde konuştu ve
“Kadıköy’ü Halk Konseyleriyle Yöneteceğiz” vurgusunda bulundu. Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Opr. Dr.Tuğrul Kihtir Ulusal Kanal’ın 19 yıl kutlama gecesine katıldı. Kihtir, “Kökünden kopuk, halkından kopuk bir yönetimimiz olmayacak. Vatan Partisi Kadıköy’de gerçekten halkçı, halkın sorunlarına eğilen bir belediyecilik sistemi kuracak.”
CERRAH OLMAM BAŞKANLIK SÜRECİNDE İŞİME YARAYACAK
Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Kihtir şunları şöyledi:  “Sadece estetik değil aynı zamanda Reconstrüktif cerrahıyım. Bu Reconstrüktif Cerrahi herhalde belediye başkanlığı sürecinde çok işimize yarayacak.
Kadıköy İstanbul’un çok güzide bir bölgesi. Eski çağlarda buraya gelenlerin ilk yerleştiği yer, Kadıköy, Fikirtepe ve Kurbağalıdere. Zaten Kalkedion Kurbağalıdere demek aynı zamanda. Ben de bir Kadıköylüyüm. Kendimi bildim bileli Feneryolundayım.  Yani İstanbul’a geldiğiniz zaman Asya’nın başladığı ilk nokta Kadıköy’dür ve bizim amacımız Kadıköy’ün bu tarihi önemine hayız bir marka haline gelmesi ve yeniden yaşatmaktır. Yapacağımız projelerle bunları gerçekleştireceğiz.

TÜRK’ÜN ANADOLU’DAN ASYA’YA YÜRÜYÜŞÜNÜN BAŞLANGICI

Ulusal Kanal’ın 19. Yıldönümü derken aklımdan bana bir şeyin 1000. Yıldönümü olduğunu size hatırlatmak geldi. 2018’den 1000 yıl geriye gidersek 1018 yılına gidiyoruz. 1018 yılı Türk’ün Anadolu’dan Asya’ya yürüyüşünün başlangıcıdır. Selçuklular Orta Asya’dan Hazar’ın Doğusuna inmeye başladıkları zaman Gazneliler ile Karamanlılar arasındaki sıkışık dönemde kurucuları Tuğrul Bey abileri Çağrı Bey’i o sıkışıklık anında kendilerine yurt bulması için 3000 süvari ile gönderir. O 3000 Süvari Anadolu’ya gelir. 3 sene kalırlar ve dönüşte Çağrı Bey Tuğrul Bey der ki; bizim yönümüz, Türk’ün yönü Anadolu olmalıdır. İşte 1018 yılı bu anlamda çok önemlidir. Abbasi halifesi büyük bir tehlike altındadır. Mısır şiilerinin güdümündeki ve Büveyhiler tarafından. Ve Tuğrul Bey Abbasi halifesine yazar, der ki; ‘Geleyim seni kurtarayım.’ Ve gelir Onu kurtarır. Büveyhileri yener ve halifeyi tahtına geri oturtur ve şart koşar der ki; ‘Halife ile ben karşı karşıya aynı eşitlikte tahta oturacağız.’ Yani önüne yürüyerek çıkıp eğilmek istemez ve halife de bunu kabul eder. Abbasi Halifesine şöyle der ‘Size saygımız sonsuzdur ama bundan sonra izin veriniz Siz din işlerine bakınız biz devlet işlerine.’ Işte laikliğin kurucusu Tuğrul Bey 1055 yılında bundan 963 sene önce bütün devletlerden önce laikliği oluşturan adamdır. Osman Gazi de bunun farkındadır. Anadolu İmparatoru Alaattin Keykubat da bunun farkındadır, Atatürk de bunun farkındadır. Bunların hepsi toplumlarının birleştirerek yeniden devlet kurmuş kimselerdir. Mesela Atatürk hiçbir Devleti yıkmamıştır bilakis devam ettirmiştir borçlarına kadar yüklenerek hepsini devam ettirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan algı operasyonlarının hepsini kınıyorum.

HERKESE AÇIK OLACAK

Kuracağımız halk konseyleri ile yöneteceğiz Kadıköy’ü ve 15 günde bir, ayda bir insanları herkese açık olarak toplayacağız sorunlarını dinleyeceğiz çözüme kavuşturacağız. Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin de dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki sende yaşayasın’. Biz kökünden kopuk, halkından kopuk seçim barajları arkasından politika yapan bir halkçı parti olmayacağız. Bu seçimlerden sonra 1 Nisan’da Vatan Partisi halkın partisi olarak bilinecek. Allah’ım yolunuzu açık etsin bu işi başaracağız Kadıköy’ü alacağız.”

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler