İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

9. Ataşehir Tiyatro Festivali sona erdi

yazar Reha Kadak

Dokuz yıldır aralıksız düzenlenen Ataşehir Belediyesi Tiyatro Festivali’nde bu yıl 24 günde; 13 oyun, 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi tiyatroseverlerle buluştu. Bilet bedeli olarak bağışlanan kitaplar, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara ve “Bu Takside Kitap Var” kampanyasına destek olmak için toplandı.

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 9. Ataşehir Uluslararası Tiyatro Festivali sona erdi. Festival boyunca toplam 13 oyun sahnelendi, 4 atölye çalışması, 3 söyleşi ve 2 sergi yapıldı. Sahnelenen oyunlara Ataşehirliler büyük ilgi gösterdi.

Türk Tiyatrosunun ustaları Zihni Göktay, Genco Erkal, Müjdat Gezen, Rıza Kocaoğlu, Emre Altuğ, Bülent Çolak, İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Sarp Aydınoğlu ve Serkan Keskin festival kapsamında Ataşehirlilerle buluşan isimler oldu.

23 Mart Cuma akşamı Bernard-Marie Koltès’in yazdığı, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunuyla başlayan festival, Ali Yoğurtçuoğlu, Edip Tepeli, Gizem Erdem, Volkan Yosunlu tarafından 15 Nisan Pazar günü sahnelenen “Çirkin” adlı oyunla sona erdi.

Festivalin söyleşi bölümünde ise tiyatro duayeni Zihni Göktay, Okan Bayülgen, İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’la sanat dolu sohbetler gerçekleştirildi.

Ataşehir

Ataşehir

İlgili Haberler