İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

AB’den gençlere ücretsiz seyahat bileti

yazar Ahmet Doğan

Avrupa Birliği (AB) gençlere ücretsiz seyahat imkanı sunan ‘Avrupa’yı keşfet’ projesinin ikincisi için düğmeye bastı. Avrupa Komisyonu 18 yaşındaki 12 bin gence interrail bileti dağıtacak. Birliğin internet sitesinden yapılacak başvurular 11 Aralık tarihine kadar kabul edilecek.

AVRUPA’YI KEŞFET
Avrupa Birliği (AB) gençlere ücretsiz seyahat imkanı sunan ‘Avrupa’yı keşfet’ projesinin ikincisi için düğmeye bastı.Avrupa Komisyonu 18 yaşındaki 12 bin gence interrail bileti dağıtacak. Birliğin internet sitesinden yapılacak başvurular 11 Aralık tarihine kadar kabul edilecek.

KOMİTE TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Ücretsiz seyahat hakkını kazananlar kurulan komite tarafından değerlendirilecek. Sonuçlar Ocak ayının ortasında duyurulacak.AB vatandaşı olma şartı aranan gençler 15 Nisan ile 31 Ekim 2019 tarihleri arasında bu biletle en fazla 30 gün Avrupa’da yolculuk yapabilecek.Katılımcılar bireysel ya da en fazla beş kişilik gruplar şeklinde seyahat edebiliyor.

15 bin genç ücretsiz seyahat etti
Avrupa Komisyonu katılımcıların tren, otobüs, gemi ve özel durumlarda uçak kullanabileceğini duyurdu.Bu yıl yapılan ilk projeye 15 bin genç katıldı.Avrupa Birliği Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komiseri Tibor Navracsics, proje için olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydetti: “Onlar birinci elden Avrupalı olmak hissini yaşadı. AB içerisindeki diğer insanlarla buluşarak Avrupa’nın farklılığını ve kültürel zenginliğini keşfetme imkanı yakaladılar.” Projeyle ilgilenenler European Youth Portal adresinden başvuruda bulunabiliyor.

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler