İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Acıbadem Sağlık Grubu’ndan 116 milyon dolarlık yeni yatırım

yazar Cenay Toprakkaya

Acıbadem Sağlık Grubu, yurt içinde artan hasta talebine cevap vermek ve daha fazla yurt dışı hastayı da çekerek Türkiye’nin sağlık turizmine katkısını arttırmak amacıyla, Acıbadem Maslak Hastanesi’ni 116 milyon dolarlık yeni yatırımla genişletti. Bu amaçla inşa edilen 65 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hastane binasıyla birlikte Acıbadem Maslak Hastanesi, toplamda 106 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Bu haliyle “İçinden cadde geçen” hastane olarak tanımlanan Acıbadem Maslak, aynı zamanda grubun en büyük hastanesi oldu.

ULUSLARARASI BİR SAĞLIK MARKASI

Acıbadem Maslak Hastanesi’nin yeni hizmet alanının tanıtımı dolayısıyla 11 Aralık Salı günü düzenlenen basın toplantısına,  Acıbadem Sağlık Grubu adına Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Güney ve Rasim Topuz ile Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Hastane Direktörü Öznur Yeğen ve diğer hastane yöneticileri de katıldı. Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Güney, 4 ülkede 22 hastane ve 16 tıp merkezi ile hizmet veren Acıbadem’in; 21 ülke, 31 şehir ve 32 noktada kurduğu Health Point temsilcilikleriyle de uluslararası bir sağlık markası olarak hızla büyümeye devam ettiğini vurguladı ve “2018 yılında Acıbadem Maslak Hastanesi büyüme projesini de tamamlayarak, 116 milyon dolarlık yeni bir yatırıma daha imza attı” dedi.

Acıbadem Sağlık Grubu

ACIBADEM’İN EN BÜYÜK ÖZEL HASTANESİ

Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz da 2009 yılında hizmete açılan hastanenin büyüme çalışmalarının, hasta talebinin artması nedeniyle yaklaşık iki yıl önce başlatıldığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Acıbadem Maslak Hastanesi, 65 bin m2’lik yeni hastane yatırımıyla birlikte toplamda 106 bin m2’lik kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Büyüme projesinden sonra, 364 kişilik yatak kapasitesiyle Ekim 2018’de daha çok sayıda misafire kapılarını açtı. Ulaştığı kapalı alanla Acıbadem’in en büyük özel hastanesi haline gelen Acıbadem Maslak, iş dünyasının merkezinde modern mimarisi, donanımlı altyapısı, özellikli hizmetleri, uzman kadrosu ve güncel teknolojisiyle hasta için ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti gerçeğe dönüştürüyor” dedi.

ÖZELLİKLİ MERKEZLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek ise, Onkoloji Birimleri’nden Çocuk Kliniği’ne ileri tıbbi altyapı donanımı ile Acıbadem Maslak Hastanesi’nin bir teknoloji üssü haline geldiğinin altını çizerek, hem sahip olduğu uzman hekim kadrosu ve ileri teknoloji tıbbi cihazları hem de hasta memnuniyetini ön planda tutan yaklaşımıyla fark yarattığını belirtti.

ÇOCUK HASTALARA ÖZEL MİMARİ VE HİZMET

Çocuk hastaların ihtiyaçlarından yola çıkılarak onların dünyalarına seslenecek bir mimariyle tasarlanan ve bütüncül bir anlayışla oluşturulan Çocuk Kliniği’nde, çocuk hasta güvenliği ve memnuniyeti odaklı hizmet veriliyor. Çocuk Acil Servisi’ni de içine alarak geniş bir hizmet ağı oluşturulan Çocuk Kliniği’nin girişi, yetişkinlerin girişinden ayrı olarak konumlandı. Kırılmaz özelliğe sahip beton cam gibi farklı uygulamaların dikkat çektiği güvenliğe ise ayrı bir önem veriliyor. Bu klinikte enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasını minimize etmek amacıyla hijyene çok ayrı bir önem veriliyor. Hastanede olduğu gibi klinikte kullanılan kapı kolları antibakteriyel özelliklere sahip.

ANNELER VE BEBEKLERİ DE DÜŞÜNÜLDÜ

Annelik hayalinin kurulduğu ilk günden itibaren tıbbi hizmetin alınabileceği ve multidisipliner bir yapılanmanın olduğu Acıbadem Maslak Hastanesi’nde gelişmiş bir Kadın Sağlığı ve Doğum Kliniği bulunuyor. Klinikte şıklığı ve konforuyla dikkat çeken iki adet doğumhane ve yenilenen doğum odaları mevcut. Gebelik takiplerinin de yapıldığı klinikte, riskli bir durum söz konusu olduğunda perinatoloji (riskli gebelik) bölümüyle birlikte çalışılıyor. Klinikte anne adayı, anne ve bebeğin hem fiziksel hem psikolojik ihtiyaçlarına yönelik Doğum Koçluğu ve Emzirme Danışmanlığı hizmetleri de veriliyor.

YOĞUN BAKIMDA ANNE İLE BEBEĞİ AYRILMAYACAK!

İleri cerrahinin yapıldığı Acıbadem Maslak Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinin de özellikli hizmetleri genişletildi. İleri teknolojik donanımlı 6 yatak kapasitesiyle hizmet verilen yenidoğan yoğun bakım bölümünde 5 kuvöz ve 1 izolasyon odası bulunuyor.  Ayrıca, ilk kez annelerin bebekleriyle kalabileceği iki adet anne uyum odası da mevcut.

MEME SAĞLINDA AKADEMİK UYGULAMALAR

Her 8 kadından birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık haline gelen meme kanserine yönelik özgün hizmetlerin de geliştirildiği Acıbadem Maslak Hastanesi Meme Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde, farklı meme hastalıklarının tanı ve tedavisi de yapılıyor. Ayrıca hastane bünyesinde konumlanan Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü, kadınlara özgü mimarisi ve 1.500 metrekare geniş alanıyla dikkat çekiyor. Enstitü ile güncel bilimsel gelişmelerin takibi ve tedaviye yansıtılması amaçlanıyor.

ULUSLARARASI HASTALAR İÇİN HEALTH POİNT MERKEZİ OLUŞTURULDU

Genişleyen hizmet alanı ve çeşitliliğinin yanı sıra JCI standartlarında verdiği tıbbı hizmetleriyle uluslararası hastalar için bir çekim merkezi olan hastane, sağlık turizmi için de bir referans merkezi haline geldi. Farklı ülkelerden çok sayıda hastayı misafir eden hastane bünyesinde uluslararası hastalar için özel bir merkez konumlandı. Yurtdışından gelen hastaların tüm süreçleri, kendilerini evlerinde hissettirecek nitelikte hizmetlerle Health Point Merkezi’nde takip ediliyor.

İlgili Haberler