İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Ahmet Beyler 5 yaşında!

yazar Cenay Toprakkaya

2017 itibariyle beşinci yıllarını dolduran Ahmet Beyler, İstanbul’da iki konserle yıldönümlerini kutladı. Bu kadar yıl içinde bir şekilde Ahmet Beyler ile yolu kesişmiş müzisyenleri 14 Ocak’taki Gitar Cafe Konseri’ne davet eden grup, sahneye müzisyen arkadaşlarını çağırarak tüm gelenlere keyifli anlar yaşattı. Konuklardan biri de Ada Müzik’ten ikinci albümünü oluşturan Ezgi Aktan oldu.

18 Ocak tarihinde Taşra Kabare’de devam eden 5. yıl kutlamalarına da Ahmet Beyler takipçilerinin yanı sıra sinema dünyasından oyuncu ve yönetmenler davetliydi. Bizimkiler dizisinin Ali’si olarak tanıdığımız oyuncu Atılay Uluışık, yapımcı, yönetmen ve oyuncu Nihan Belgin, yönetmen Alpgiray Uğurlu ve yönetmen Eylem Kaftan davetliler arasındaydı. Yine Gökçe Pehlivanloğlu’nun çektiği son klipleri İstanbul’un oyuncuları ve Müzik Sepeti web sitesi sahibi gazeteci Oktay Bala, Taşra Kabare’deki konserde grubu yalnız bırakmadılar. Beşinci yılın kutlandığı bu son konserde, sahneye katılımlarla yine interaktif ve keyifli bir gece yaşandı.

Ahmet Beyler

AHMET BEYLER’İN HİKAYESİ…

Ankara’da “Uçan Kaz” grubu ile başlayan macera, İstanbul’da “Herkes Kırmızı” ismiyle evrilerek devam eder. Son olarak da grup ismi, birlikteliği ve isimsizliği ifade eden Ahmet Beyler’e çevrilir. Ekim 2015’te grubun “Hayat Nerde” adlı albümü, Pasaj Müzik etiketiyle tüm D&R’larda ve iTunes Store’da yerini aldı. Grup, kendi söz ve besteleri olan bu parçalarda kah kıvrak belli Osman’ın ardına düşüp düğün dernek geziyor, kah Bizanslı veya Afrikalı İstanbullu kardeşlerini yad ediyor, kah Fethiye yollarında Jimi Hendrix’in ruhu ve muhabbetinin peşinde koşuyor.

İlgili Haberler