İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Akif Manaf’tan yeni eser: Yaşam Nedir ve Nasıl Doyasıya Yaşanır?

yazar Cenay Toprakkaya

Dünya Değişim Akademisi’nin kurucusu, 52 eserin ünlü yazarı Akif Manaf, yeni eserini yaşamın şifresini arayanlar için yazdı. Dünyada ilk ve tek gerçek yaşam kitabı, “Yaşam Nedir ve Nasıl Doyasıya Yaşanır” çıktı.

Kitapları dünyanın 38 diline çevrilen ve halihazırda diğer dillere de çevrilmekte olan, kitaplarını evrensel bir dil ile dünya insanları için yazan Akif Manaf; yeni eserinde yaşam sanatını, yaşam amacını, yaşam paradoksunu, yaşam sürprizlerini, yaşam bilmecesini, yaşam aşkını yazıyor. “İşte yaşam şifresi budur” dedirten kitap, unutulmayacak evrensel bir eser niteliğinde. Yaşamı sorgulayanlara, tüm yaşam aşıklarına, neden yaşıyorum diyenlere, yaşamın anlamını adeta damıtarak, belleklere kazıyarak, bütün değeriyle sunmuş. Doyasıya yaşamak, yaşamı kaçırmamak ve yaşama aşık olmak için mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.

Akif ManafEserden:
“…Yaşamı doyasıya yaşamak için ciddiyetten vazgeçip tüm kalbinle varoluşun esprisine açıl.  Sen varoluşun yaramaz çocuğusun ve öyle de kal. Sen ciddi bir yetişkin olarak hareket edersen varoluş sana güler ve espriyi basar.

…Ciddiyet kalbin kapanması espri ise açılması demektir. Ve kalbin kapanması acı çekmek demektir. O yüzden yaşamı ciddiye alınca acı çekiyorsun.

…Sen yaşamı ciddiye alınca yaşam durumu dengelemek için seni hafife alacak ve o zaman perişan olacaksın (alkışlar). İşte o yüzden yaşamı ciddiye değil, hafife alacaksın. O zaman yaşam denge kurmak için seni ciddiye alacak ve başarılı olacaksın. İşte gerçek başarı yaşamı ciddiye almaktan geçmez, yaşamın seni ciddiye almasından geçer (alkışlar)….”

…Evrenin ötesinde ciddiyet diye bir şey yok, yalnızca espri var. Bu yaşamda evrenin ötesindeki varoluştan mesajlar espri, sevinç ve coşku yoluyla alınır…”

Okuyucu, YAŞAM konusunda bütün sorularına cevap bulacak;

Yaşam nedir?

Yaşam bilmecesi nedir?

Yaşam paradoksu nedir?

Yaşam amacı nedir?

Yaşam sürprizi nedir?

Yaşam hazinesi nedir?

Yaşam gizemi nedir?

Yaşam metafiziği nedir?

Yaşam sanatı nedir?

Yaşam aşkı nedir?

Yaşam şifresi nedir?

İlgili Haberler