İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Anadolu Uygarlıkları Seminerleri başlıyor

yazar Kadir Toprakkaya

Anadolu Uygarlıkları Seminerleri başlıyor! Tarihin en önemli uygarlıklarına ev sahipliği yapan Anadolu’yu daha yakından tanımak, medeniyetlerin günümüze kadar uzanan eserlerini incelemek ister misiniz? O halde bu fırsat, tam da sizin için.

HİTİTLER, URARTULAR ve FRİGLER 

Şüphesiz ki Anadolu Uygarlıklar Tarihi, benzersiz bir çeşitliliğe ve zenginliğe sahip. 30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu bereketli topraklar, eşsiz kültürünü de bu medeniyetlerin katkılarıyla sağlamış ve günümüze taşımıştır. Anadolu’da yaşamış bu medeniyetlerden geriye ise yüzlerce dil, binlerce tanrı, sayısız mimari eser kalmıştır. Şerif Yenen önderliğinde düzenlenecek olan “Anadolu Uygarlıkları Seminerleri”,  bu büyülü geçmişin kapılarını aralamayı ve Anadolu’nun zengin kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor. En önemli uygarlıklardan başlayacak olan seminerler, ilk olarak Hititler, Urartular ve Frigler’i konu ediniyor.

Anadolu Uygarlıkları Seminerleri

Hititler semineri, Prof. Dr Andreas Schachner tarafından 17 Mart 2017 Cuma günü düzenlenecek ve bu köklü uygarlığın tarihini, dini inanışlarını ve mimari eserlerini mercek altına alacak. Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu tarafından düzenlenecek olan Urartular seminerinin tarihi 24 Mart 2017… 7 Nisan 2017’de düzenlenecek olan Frigler seminerini ise Prof. Dr. Aslı Özyar verecek.

Anadolu Uygarlıkları Seminerleri

KATILIM İÇİN REZERVASYON ŞARTI

Her biri alanında uzman hocalar tarafından verilecek olan seminerlere katılmak için, organizasyonun kendi sitesinden rezervasyon yaptırma şartı aranıyor. Eğer siz de bu benzersiz seminerlere katılıp Anadolu tarihine bambaşka bir perspektiften bakmak isterseniz, tek yapmanız gereken www.serifyenen.com adresinden kaydınızı yaptırmak…

İlgili Haberler