İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Muscat: Turizmin gelişmesi için barış ortamı şart!

yazar Kadir Toprakkaya

Türkiye, 2017 yılına turizm alanında attığı büyük ve hızlı adımlarla girdi. World Tourism Forum’un Antalya, Rusya, Dubai ve İstanbul’da düzenlediği turizm zirvelerinin yanı sıra ITB Berlin Fuarı’nda gösterilen Türkiye performansı, özellikle yabancı tur operatörleri tarafından büyük dikkat çekti. Ama gelin görün ki en büyük düşman olarak nitelendirilen istikrarsızlık, bütün bu çabaları gölgede bırakabilmekte.

TERÖRİZM, TURİZMİN GELECEĞİNİ ÖLDÜRÜYOR

Terörizmin dünya için, tüm insanlık için ortak bir sorun, daha da ötesinde büyük bir tehlike olduğu artık çok sık dile getirilmeye başlandı. Sorun global boyutlara ulaşınca, çözüm için çaba harcayanlar da seslerini yükselterek; “Hadi yeter artık bir şeyler yapalım” demeye başladılar. Bu isimlerden biri de, Malta’dan Andrew Agius Muscat olarak karşımıza çıktı. FIJET Türkiye Başkanı Delal Atamdede’nin yakın dostu olduğunu öğrendiğimiz Muscat’ı bir konferans için geldiği İstanbul’da bulduk ve mini bir söyleşi yaptık. Atamdede ile birlikte Conrad Otel’de gerçekleştirdiğimiz röportaj sırasında Andrew Muscat’ın sorunun çözümü için pek çok girişimde bulunduğunu, projeler hazırlandığı bilgisini de aldık.

Andrew Agius MuscatBARIŞ KÜLTÜRÜNÜN HAKİM OLDUĞU BİR TURİZM ANLAYIŞI

Turizmin gelişmesi sayesinde insanlığın daha mutlu olacağına inandığını dile getiren Akdeniz Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Andrew Agius Muscat; “Dünyada barış kültürünün hakim olduğu bir turizm anlayışının acilen yaratılması ve yapılanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İSTİKRAR-İSTİHDAM İLİŞKİSİ

Sözlerini bu durumun kesinlikle sürdürülebilir bir durum olmadığını, sadece turizm değil, pek çok sektör için olumsuzluklara gebe olduğunun görülmeye başlandığını dile getirerek sürdüren Muscat; “İstikrar istihdamı getirecektir. İnsanlar işleriyle meşgul olacak, para kazanacak, eğitime, eğlenceye ve gezerek yeni yerler keşfetmeye daha fazla zaman ayırıp, daha mutlu bir yaşam sürdüreceklerdir” dedi.

AKDENİZ TURİZM FORUMU DÜZENLENİYOR

Barış ve istikrar ortamının sağlanması adına Malta’da bir zirve düzenledikleri bilgisini de veren Andrew Agius Muscat; “16-17 Mart 2017 tarihleri arasında turizm otoritelerini Akdeniz Turizm Forumu buluşmasında bir araya getireceğiz ve konuşulması gereken tüm konuları konuşup, çözüm önerilerini paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği FIJET’in Türkiye Başkanlığı’nı yürüten Delal Atamdede ile birlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşide Andrew Muscat; “Türkiye’ye geldiğimde kendimi gerçekten evimde hissediyorum. Çünkü insanlar çok sıcak ve dost canlısı. Değerli dostum Delal Atamdede de bunun en yakın örneği” mesajı verdi…

Röportaj sırasında Türkiye’nin eşsiz bir lezzet kültürüne de sahip olduğunu dile getiren Muscat’ı, sonrasında Kalamış Develi’de akşam yemeğine davet ettik. Delal Atamdede, Andrew Agius Muscat, Kadir Toprakkaya, Canan Toprakkaya, Mona Odeh Khalilieh ve Esra Atamdede…

İlgili Haberler