İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Arabalı Vapur Hattı yoğun ilgi görüyor

yazar Reha Kadak

İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı’nı 16 ayda 2 milyon 295 bin yolcu kullandı.

İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı geçen yılın mart ayında İstanbulluların hizmetine açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları tarafından işletilen hat sayesinde iki kıta arası geçiş mesafesi kısaldı, köprü ve karayollarında trafik yoğunluğu azaldı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında yapılan seyahat ile yolcular aynı zamanda muhteşem boğaz manzarasının da tadını çıkarıyor.

İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı iki kıta arasındaki en kısa yol özelliğine sahip. Köprü trafiğiyle bir saati aşan yolculuk hat sayesinde 8 dakikaya kadar düştü. Adeta çay bitmeden Asya Yakası’ndan Avrupa Yakası’na ulaşım sağlanıyor.

06.40 itibariyle başlayan karşılıklı seferler 21.30’a kadar sürüyor. 20 dakikada bir aralıklarla yapılan seferler iş giriş-çıkış saatleri ve özel günlerde 15 dakikada bire kadar düşüyor. Hafta içi 100, hafta sonu ise 76 sefer gerçekleştiriliyor. Günlük ortalama 2 bin araç, 5 bine yakın yolcu hattı kullanıyor. Yolcular üzerinde birebir yapılan anketin sonuçlarına göre hattı kullanan yolcularda yüzde 78,4 memnuniyet oranı gözlendi.

Hattın hizmete girdiği günden bugüne geçen yaklaşık 16 ayda düzenlenen sefer sayısı 44 bini aştı. Bu seferlerle 961 bin araç ve 2 milyon 295 bin yolcu taşındı Bu sayede köprü ve karayollarını kullanacak araçlar deniz yoluyla taşınarak yoğunluk azaltıldı. Böylece hem yakıt tüketiminden hem de trafikte harcanan zamandan tasarruf edildi. İstinye-Çubuklu Arabalı Vapur Hattı’nı otomobil, kamyonet, motosiklet dahil olmak üzere 3 bin 500 kilogramın altındaki tüm araçlar kullanabiliyor.

İlgili Haberler