İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Art Parisa Gallery’de Ahad Saadi Sergisi

yazar Sedef Turan

Türkiye’de yaşayan ressam ve fotoğraf sanatçısı Parisa Saadi, Beşiktaş’ta Akaretler yokuşu diye bilinen Süleyman Seba Caddesi 74 numarada, tam da Valideçeşme’nin yanındaki güzel apartmanda açtığı “Art Parisa” adlı galeride, eşi Ahad Saadi’nin “şevkat” temalı sergisine ev sahipliği yapıyor. Yaşadığı coğrafyanın kültürel zenginliğinden beslenerek yarattığı Azernegari tekniğiyle eser veren Ahad Saadi, kariyerine ülkesi İran’da başlayıp, uluslararası platformda ün kazanmış bir sanatçı.

Kalem ve boya kullanmadan, kumaşları üst üste yerleştirerek özel bir yakma tekniğiyle hazırladığı eserleri, her sergide büyük beğeni topluyor. Yapıtlarında vurguladığı ana tema ise aşk ve sevgi. Sanatçı, her şeyin süratle değiştiği, savaşların sürdüğü dünyamızda bizi yavaşlamaya, barışa, sevgiye davet ediyor. Azernegari tekniği, halen Ahad Saadi dışında hiçbir sanatçının uygulamadığı bir yöntem.

Ahad SaadiİLBER ORTAYLI: BU ÖZGÜN SANAT TANITILMALI, GELİŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ

Prof. Dr İlber Ortaylı’nın konuşmasıyla açılan sergi, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Prof. Ortaylı, açılışa katılan konuklara Ahad Saadi’nin uyguladığı Azernegari tekniğinin dünyada ilk olduğunu, bu özgün sanatın tanıtılması ve gelişmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ortaylı ayrıca, Art Parisa Gallery’nin İstanbul’daki önemli sanat merkezlerinden biri olacağını, özgün eserlere yer vereceğini müjdeledi. İran Konsolosluğu Kültür Ataşesi Kuroş Moktaderi ise, yaptığı konuşmada bu tür sanat etkinliklerinin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdiğini vurguladı.

Ahad Saadi’nin Art Parisa Gallery’deki sergisi, 21 Ocak 2019 tarihine kadar görülebilir.

ahad saadi art parisa gallery

Art Parisa Galeri

İlgili Haberler