İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Art Parisa Gallery’de “Kuşlar Vadisi” Sergisi Açıldı

yazar Kadir Toprakkaya

Maryam Lamei, Afshin Alvandpour ve Dr. Şuayip Dağıstan’ın eserlerinden oluşan “Kuşlar Vadisi” isimli sergi Art Parisa Gallery’de açıldı.

2018 yılında Parisa Karamnezhad tarafından kurulan ve bugüne dek pek çok sergiyi ziyaretçileriyle buluşturan Art Parisa Gallery’nin yeni sergisi “Kuşlar Vadisi”nin açılışı Parisa Karamnezhad ve Ahad Saadi ev sahipliğinde gerçekleşti. Konuklarla tek tek ilgilenen ve sergi hakkında bilgi veren Karamnezhad, benzersiz eserlerden oluşan sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyordu.

Art Parisa Gallery’nin sanatçıları Maryam Lamei, Afshin Alvandpour ve Dr. Şuayip Dağıstan’ın kendilerine has bakış ve düşüncelerini yansıttıkları eserlerinden oluşan sergi 25 Nisan Perşembe günü gerçekleşen açılış kokteyli ile sanatseverlerle buluştu.

Parisa Karamnezhad’ın açılış konuşmasını üstlendiği etkinliğe pek çok davetli katıldı. Üç sanatçının “Kuşlar Vadisi” temasıyla bir araya getirilen eserleri konuklardan büyük beğeni topladı. Eserleri merakla inceleyen ziyaretçiler sanatçılarla da konuşabilme fırsatı yakaladı.

Açılış konuşmasının ardından sanatçılar tek tek söz alarak ilham kaynakları ve çalışma biçimlerine dair fikirlerini konuklarla paylaştı.

Art Parisa Gallery
“SANATIN DÜNYAYI KURTARACAĞINA İNANIYORUM…”

Kendi düşüncelerinden ve kültüründen yola çıkarak swarowski taşlarla tuvale dikiş yaparak sanat eserlerini oluşturan Dr. Şuayip Dağıstanlı ışıltılı eserlerini anlattı: “Sanatın dünyayı kurtaracağına inanıyorum. Sanat eserleri üzerine düşündüğümde onların ne kadar eşsiz varlıklar olduğunu görüyorum. Keşke mümkün olsa da tüm eserleri en ince ayrıntısına kadar incelesem. Örneğin Mariam’ın resimlerindeki ayrıntılar inanılmaz. Muazzam detaylar var. Eseri değerli kılanın da bu olduğunu düşünüyorum. Ben de eserlerimde her taşı tuvale nakşederken o ayrıntıların ne kadar eşsiz olduğunu görüyorum” diyen sanatçının göz alıcı çalışmaları benzersiz bir uyum içinde bir araya geliyor.

Art Parisa Gallery
ÇİÇEKLERİN VE KUŞLARIN EŞSİZ GÜZELLİKTEKİ BİRLİKTELİĞİ…

Kısa bir süredir İstanbul’da olan Mariam Lamei konuşmasına Türkçe’yi az bidiğini söyleyerek başladı. Heyecanı sesinden de hissedilen sanatçı, çiçekleri ve kuşları bir araya getirdiği resimlerinden söz etti. Kuşlar ve çiçekleri âşık ve maşuk olarak betimleyen Lamei, resimlerini bu fikirden aldığı ilhamla yaptğını ifade etti. Sanatçının eserleri sanatseverleri birbirinden renkli çiçekler ile çiçeklerin kuytsuna gizlenmiş kuşların eşsiz hikayesine davet ediyor. 

Art Parisa Gallery
İRAN MEDENİYETİNİN YANSIMASI…

Afshin Alvandpour’un güzel tınılı Farsçası ile yaptığı konuşmasını ise konuklar için Parisa Karamnezhad Türkçeye çevirdi. İran’da oldukça tanınır olan Alvandpour, güzellikle tasarlanmış ve duyguları ifade eden sanatının İran medeniyetini temsil ettiğini belirtti. Sanatçının zerafetle bezeli çalışmalarının eşsiz ayrıntıları görülmeye değerdi.

“Kuşlar Vadisi” sergisi pek çok galeriye ev sahipliği yapan ve İstanbu’un kültür merkezi olma yolunda ilerleyen Akaretler’de yer alan Art Parisa Gallery’de 25 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.

İlgili Haberler