İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Avrupa’nın 2. Beyin Hastanesi İstanbul’da!

yazar Kadir Toprakkaya

Avrupa’nın 2. Beyin Hastanesi, 80 milyon TL maliyet ile Türkiye’de hizmete girdi. Mükemmeliyet merkezi olmayı hedefleyen ve Türkiye’nin ilk “1A Ultra Clean” ameliyathane donanımına sahip NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde, nöronavigasyon destekli floresan boyama ile tümör ve beyin cerrahi operasyonları yapılabilirken, teknoloji ve donanımlı uzman kadrosuyla da sıfır hata hedefleniyor.

Bağımlılık, psikiyatri, psikoloji ve nöroloji alanında 20 yılık bir tecrübeye sahip olduklarını, beyin fonksiyonlarını ölçme alanında önemli ilklere imza attıklarını belirten NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Ülkemizde beyin alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu nedenle çalışmalarımızı beyin odaklı olarak yürütmeye karar verdik” dedi. “Hastalarımız dünya standartlarında tedavi görmeyi ve hizmet almayı hak ediyor” diyen Tarhan, “Mükemmele ulaşmak için beyinden ilham aldık” ifadelerini kullandı.

beyin hastanesi

MÜKEMMELİYET ODAKLI BİR SAĞLIK HİZMETİ

Psikiyatri, psikoloji, nöroloji ve bağımlılık alanında pek çok ilke imza atan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, beyin alanına odaklı genel hastane imkânları ve ek 10 branş ile çalışmalarını sürdürüyor. Robotik cerrahiden tümör cerrahisine, anevrizma cerrahisinden parkinson ve epilepsiye; beyin, sinir ve omurilik ameliyatlarına kadar pek çok alanda hizmetin verilebileceği, nöroşirürji alanında mükemmeliyet merkezi olma yolunda ilerleyen NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde, tüm seviyelerdeki yoğun bakım hastalarına tam teşekküllü hizmet veriliyor. Bilgi birikimine cerrahiyi de ekleyen hastane, 160 yatak kapasiteli yeni binasında uzman kadrosu ve tecrübeli cerrahi ekibiyle, yüksek teknolojiyi kullanarak mükemmeliyet odaklı bir sağlık hizmeti sunuyor.

npistanbul

KALİTE STANDARTLARI YÜKSELTİLDİ

Bağımlılık, psikiyatri, psikoloji ve nöroloji alanındaki tecrübelerine cerrahiyi de ekleyerek kendilerini genel hastane konumuna taşıdıklarını ifade eden NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kalite standartlarına büyük önem verdiklerini belirterek; “Hastalarımız dünya standartlarında tedavi görmeyi ve hizmet almayı hak ediyor. Yurt dışına tedavi almak için gitmeyi düşünen hastalarımız vardı. Kalite standartlarını yükselttik. 2012 yılında dünyada ABD dışında JCI akreditasyonunu alan üçüncü nöropsikiyatri hastanesi olduk” şeklinde konuştu.

prof. dr. nevzat tarhan

TÜM BİRİMLER EN SON TEKNOLOJİYLE TASARLANDI

Beyin fonksiyonlarını ölçme alanında önemli çalışmalara imza attıklarını ve ülkemizde bu alanda önemli bir ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu nedenle çalışmalarını beyin odaklı hastane olarak yürütmeye karar verdiklerini söyledi. Almanya’nın Hannover kentinde bulunan beyin hastanesinden sonra NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nin Avrupa’da beyin odaklı çalışan ikinci hastane olduğunu belirten Tarhan, bunun için de başta ameliyathane olmak üzere tüm birimleri en son teknolojiyle tasarladıklarını ifade etti.

BEYİN, SİNİR VE OMURİLİK CERRAHİSİ

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nin ileri düzey teknolo­jiyle hazırlanan yeni binasında; beyin cerrahisi, omurga cerrahisi, boyun ve bel fıtığı, skolyoz ameliyatları, ço­cuk beyin, sinir ve omurilik cerrahisi, tümör, anevriz­ma operasyonları, Tremor, Distoni, Majör depresyon, OKB, Epilepsi, Tourette Sendromu, Derin beyin stimü­lasyonu (DBS), Parkinson ve hareket bozuklukları ile nöromodülasyon cerrahilerinin tamamı yapılabiliyor.

TÜRKİYE’NİN İLK 1A ULTRA CLEAN AMELİYATHANE DONANIMI

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde robotik cerrahiden anevrizma cerrahisine, parkinson ve epilepsi ameliyatlarına kadar pek çok alanda hizmetin verildiği, biri 1A olmak üzere iki laminar flow üniteli dijital ameliyathane ve 16 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Türkiye’nin ilk ve tek 1A Ultra Clean ameliyathane donanımı ve cerrahi operasyonları asiste eden ileri teknolojik altyapısı ile ameliyat riskleri minimum düzeyde gerçekleşiyor. Yoğun bakım biriminin, Seviye 3’e kadar tüm seviyelerdeki yoğun bakım hastalarına tam teşekküllü hizmet verecek donanımı bulunuyor.

TERAPİ YAPABİLEN YATAKLAR

Yoğun bakım servisinde kullanılan multifonksiyonel yataklar ile koltuk pozisyonundan akciğer terapisi pozisyonuna kadar geniş bir skalada hastalara konforlu bir yatış süreci sunuluyor. Terapi yapabilen yataklar sayesinde hemşirelerin pek çok görevini bu yataklar üstleniyor.

ERİŞKİN PSİKİYATRİ SERVİSİ

Hastaların mahremiyetleri ve hastalığın risklerine göre oluşturulan Erişkin Psikiyatri Servisi’nde Depresyon, Stres, Travma, Manik-Depresif Bozukluk, Şizofreni, Sosyal Fobi, Paranoya, Bağımlılık, Panik Bozukluğu, Evlilik Sorunları, Yeme Bozuklukları, Kişilik Bozuklukları, Uyku Bozuklukları, Cinsel Kimlik Bozuklukları, Cinsel İşlev Bozuklukları, Yaygın Anksiyete Bozukluğu gibi pek çok alanda tedavi imkanı sunuluyor.

NPAMATEM

Türkiye’de AMATEM ruhsatına sahip ilk özel hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, tecrübeli uzman kadrosu ile bağımlılık alanında konforlu ve güvenli bir tedavi hizmeti sunuyor.

ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİ SERVİSİ

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi; 0-18 yaş arası çocuk ve ergenlerin gelişimsel, ruhsal, bilişsel, akademik ve sosyal alanlardaki zorluklarının tanı ve tedavisi ile ilgili hizmet veriyor. Beyin fonksiyonlarını ölçerek tanı imkânları; Kişilik, Dikkat, Bellek, Psikososyal testler ile taramayı içeriyor.

7/24 PSİKİYATRİ ACİL SERVİS HİZMETİ

Acil Servis birimi, multidisipliner anlayışla görev yapan ekip tarafından yönetiliyor. Genel acil servis hizmetinin yanı sıra psikoloji ve psikiyatri tecrübesinden yola çıkılarak oluşturulan nöropsikiyatrik acil servis, 24 saat hizmet sunuyor. Taşkınlık gösteren hastalar için bulunan yumuşak oda, nörolojik, riskli hastalar için acil yoğun bakım yeteneği, özel eğitimli hekim, hemşire ve sağlık memuru ekibi ve psikiyatrik acil müdahale için kullanılan özel donanımlı PSİKOACİL ambulansı ile hasta sağlığı ve güvenliğinin en üst düzeyde tutuluyor.

İlgili Haberler