İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Aytemiz akaryakıtta “self servis” dönemini başlattı

yazar Kadir Toprakkaya

Sektörde şaşırtan hizmetleri, yenilikçi ve yaratıcı marka anlayışı ile rekabetten sıyrılarak fark yaratan Aytemiz, bir ilke daha imza atarak, en yaygın “self servis” yakıt alım hizmetini tüketicileriyle buluşturdu. Tüketicilerin kendi araçlarına yakıtlarını tamamen kendilerinin doldurmalarına olanak sağlayan self servis hizmeti, kullanıcılarına zaman ve bütçe tasarrufu sağlayacak.

Başta ABD ve Avrupa olmak üzere, gelişmiş tüm ülkeler tarafından uzun yıllardır akaryakıt istasyonlarında bu sistemin kullanıldığını ve Türkiye akaryakıt sektörünün de dünya standartlarında böyle bir hizmeti sunmaya başlamasının zamanının geldiğini belirten Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, üzerinde yapay zekayla plaka tanıma sistemi barındıran bu “kiosk” teknolojisinin dünyada bir ilk olduğunu sözlerine ekledi. Eke, iki yıldır üzerinde çalıştıkları self servis hizmetini 30 istasyonda vermeye başladıklarını ve yaklaşık bir ay sonra da Türkiye genelinde 100 istasyona taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, self servis hizmetini yurt çapında 40 ilde, 100 istasyonda başlatan ilk marka olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

AytemizTÜKETİCİ, KENDİ DEPOSUNU KENDİ DOLDURMAK İSTEDİ…

Ahmet Eke, açıklamalarına şöyle devam etti: “Sektörümüzde ürünler ve standartlar belli olduğu için rekabette farklılaşmanın yolu hizmetten geçiyor. Biz yalnızca istasyon sayımızla, pazar payımızla, satış oranımızla büyümeyi değil, hizmetlerimizle fark yaratarak, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımayı, sektöre öncülük ederek markamızı büyütmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda sürekli olarak dinlediğimiz tüketicilerimizin beklenti, ihtiyaç ve memnuniyetleri hep daha iyiyi aramak, yeni stratejiler geliştirmek ve yatırımlar yapmak konusunda bizleri motive ediyor. Aslında, Aytemiz olarak benimsediğimiz perakende bakış açımız, tüketicinin tercihleri ve yaşam tarzındaki değişimlerle paralellik göstermektedir. Akaryakıt tüketicileri de günlük yaşamlarında ihtiyaçlarını ve isteklerini ‘hızlı’ ve ‘pratik’ olarak gerçekleştirme arayışındalar. Batılı ülkelerde uygulanan sistemlere ve hizmetlere çok hızlı adapte olabilen tüketicilerimizin bu gelişmiş yazılım ve yapay zekâ sayesinde, son derece kullanıcı dostu olan self servis yakıt alımına da çok kolay adapte olacaklarına ve hizmetin hızla yaygınlaşacağına inanıyoruz. Halihazırda perakende ve gıda sektöründe self servis hizmeti sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca, yaptırdığımız bağımsız araştırmalarda da self servis hizmetinin sunulması halinde onu kullanmayı tercih edeceğini söyleyen tüketicilerimizden aldığımız cesaretle, perakendeci ve öncü marka kimliğimizi de göz önüne alarak bu açılımı yaptık. Artık tüketicilerimiz, akaryakıt satış görevlisi beklemeden, kimsenin yardımına gerek duymadan, daha kısa sürede daha avantajlı fiyatlarla yakıt alımlarını ve ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Aytemiz olarak sunduğumuz avantajlı fiyatlarla self servisten yararlanan müşterilerimizin istasyonlarımızdan mutlu ayrılacaklarına inanıyoruz.”

DAHA DÜŞÜK SELF SERVİS YAKIT FİYATLARI…

Ahmet Eke, tüketiciye zaman tasarrufunun yanı sıra fiyat avantajı da sunacak olan self servis hizmetine özel fiyat uygulaması da yapılacağını söyledi. Benzin ve dizel alımlarında kullanılacak “self servis” yakıt fiyatlarının standart fiyatlardan daha düşük olacağını aktaran Eke, self servis pompalarında tüketiciler fark edilir bir fiyat avantajından faydalanabilecekler” dedi.

ZAMANI GELMİŞTİ…

“Sektörde kalıcı, sürekli ve sürdürülebilir bir hizmet için geniş kitlelere hitap etmeniz ve tüketiciye bu işi neden yaptığınızı ve onların kazançlarının ne olacağını çok iyi anlatmanız gerekiyor. Biz Aytemiz olarak sunacağımız her yeni hizmet öncesi uzun süren fizibilite çalışmaları yapıyor, altyapı yatırımlarını tamamlıyor ve ilgili hizmeti kusursuzca sunabileceğimize ikna olduktan sonra en doğru zamanda tüketicilerimizle buluşturuyoruz” diyen Ahmet Eke, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şaşırtan hizmetler sloganımızın çıkış noktası da budur. Hemen her şaşırtan hizmetimizin yenilikçi, yaratıcı, fayda odaklı ve sürdürülebilir olmasına özellikle çaba sarf ediyoruz. Sektörümüzde birer ilk olan Motorcu Dostu İstasyon, elektrikli otomobiller için hızlı şarj üniteleri, ücretsiz internet hizmeti gibi projeleri de bu felsefe ile hayata geçirdik. Bununla birlikte tüketicilerimizin zamandan tasarruf etmelerinin yanı sıra büyük kolaylık sağlayan ‘Araçtan Öde’ hizmetimize, BKM Express ile ödeme seçeneğini de ekledik. Sektörün en yenilikçi markalarından biri olmamızın sırrı da bu. Şimdi self servis hizmetimiz de şaşırtan hizmetlerimize ek olarak ‘şaşırtan yeniliklerimiz’ arasındaki kalıcı ve sağlam bir şekilde yerini aldı. Bir ya da birden fazla istasyonu bir anda tamamen self servis hizmetine çevirmek yerine hem var olan düzeni koruyor, hem de self servis hizmeti veriyor, böylelikle hizmet çeşitliliğimizi de koruyoruz.

İSTASYONLARIMIZDAKİ İSTİHDAM AYNEN KORUNACAK…

Self servis hizmetinin devreye girmesiyle birlikte pompalarda görev yapan çalışanlarımızın iş süreçlerinde hiçbir değişiklik olmayaca. Aynı veya farklı görevlerde çalışmaya devam edecekler. Biz yeni bir hizmeti sunarken, tüketicilerimiz kadar çalışanlarımızın da hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şu an self servis hizmeti verecek olan adalarda çalışan pompa görevlilerimiz ‘self servis asistanı’ olarak aynı istasyon içinde veya diğer akaryakıt dışı satış ve hizmet alanlarında çalışmaya devam edecek. Self servis hizmetimizde pompa adasına kurulacak bir kiosk aracılığıyla, BKM TechPOS sistemi sayesinde POS ile pompanın eşleşerek ücret tahsilatı yapılacak. Banksoft yazılımı sayesinde de kredi kartı ile ödeme akışları sağlanacak. İlk önce plaka, pompa adasına kurulan hassas bir kamera ile tanınacak ve sisteme girilecek. Sürücü, işlemini dokunmatik ekran aracılığı ile başlatacak ve bulunduğu tarafta yer alan ürün tabancasını aracının deposuna yerleştirecek. Ekrandaki yönlendirmeler ile ödemenin tamamlanmasından sonra pompa aktif hale gelecek. Kullanıcı dostu ve sesli yönlendirmeleri de içeren kiosk sayesinde, tüm işlem kısa ve kolayca tamamlanacak. Sistem ile ilgili bütün güvenlik önlemlerini aldık. Bütün gelişmiş ülkelerde kullanılan self servis, basit emniyet kurallarına uyulduğu sürece herhangi bir risk taşımıyor. Zaten uzun bir süre hem müşterilerimize yardımcı olacak, hem de güvenlikle ilgili uyarıları yapacak bir Aytemiz ‘self servis asistanımız’ istasyonlarımızda görev yapacak. Ayrıca uyarı ve yönlendirme görselleri de ilgili pompalarımızın yanında bulundurulacak.”

İlgili Haberler