İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Başkan Altınok Öz, CHP’lilere yerinde dönüşümü anlattı

yazar Reha Kadak

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yerinde Dönüşüm” hakkında Gebzelilere bilgi verdi. Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın öncülüğünde kendisini ziyaret eden CHP heyetine, 2009 yılından bu yana Kartal’da gerçekleştirdikleri “Yerinde Dönüşüm” çalışmalarını anlattı.

Sunumda, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim, Şehir Plancısı ve TAK Kartal’ın kurucusu Faruk Göksu, çok sayıda Gebze Belediyesi Meclis Üyesi, Kartal Belediyesi birim müdürleri ile sivil toplum örgütü üyeleri hazır bulundu.

Altınok Öz

CHP HEYETİ, TAK KARTAL’I DİNLEDİ…

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sunumdan önce CHP heyetini TAK (Tasarım Araştırma Katılım) Kartal ekibiyle tanıştırdı. Başkan Altınok Öz, burada misafirlerine uzun süre TAK Kartal ekibinin ilçede gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Öz, daha sonra Proje Odası’nda 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar hakkında CHP heyetine bilgi verdi.

44 BİN 649 KARTALLI, YENİ BİNASINA KAVUŞTU…

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ziyaretin devamında CHP heyetine yaklaşık iki saat süren bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Öz, 2009 yılından bu yana Kartal’da gerçekleştirdikleri Yerinde Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye’de yerinde dönüşümü en iyi yapan belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu kaydetti ve şu ana kadar gerçekleşen çalışmalar sayesinde ilçede 44 bin 649 vatandaşın olası deprem riskinden kurtularak yeni binalarına kavuştuğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ…

Başkan Altınok Öz, yine Türkiye’de ilk Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün Kartal Belediyesi tarafından kurulduğunu da sözlerine ekledi. Sunumun devamında Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Gökhan Akbulut, ziyaretçilere ilçedeki yerinde dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı olarak bilgi verdi. Sunumun sonunda ise CHP heyeti, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e yerinde dönüşüm hakkında merak ettiklerini sordu, Başkan Altınok Öz de misafirlerinin merak ettiği sorulara cevap verdi.

İlgili Haberler