İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Berkin Kutlu’nun Hedefi Tokyo Olimpiyatları

yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün 13 yaşındaki paralimpik yüzücüsü Koral Berkin Kutlu, 2019 Avrupa Gençlik Oyunları’nda gümüş madalya kazandı.

Avrupa Şampiyonası’nda yarışan en küçük sporcu olan Kutlu’nun yeni hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılmak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin paralimpik yüzücüsü Koral Berkin Kutlu, henüz 13 yaşında olmasına rağmen tarih yazmaya devam ediyor. Bir kolu ve bir bacağı olmayan ancak; çalışma azmi ile Finlandiya’nın Pajulahti kentinde düzenlenen 2019 Avrupa Gençlik Oyunları’na katılma hakkı kazanan “en genç sporcu” olarak tarihe geçen Kutlu, 50 metre kelebek yarışlarında 48.08’lik derecesiyle gümüş madalyayı da boynuna taktı.

Berkin Kutlu

LONDRA’DAKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK…

Türkiye’yi temsil ettiği yüzme branşında Avrupa ikinciliğini elde edere büyük gurur yaşatan Berkin Kutlu, bu başarısıyla 9-15 Eylül tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek Dünya Paralimpik Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Kutlu’nun yeni hedefi ise Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyat Oyunları’na katılmak.

YÜZMEYE 9 YAŞINDA BAŞLADI…

Yüzme sporuna 9 yaşında başlayan Koral Berkin Kutlu, genç yaşına rağmen uluslararası arenada birçok madalya kazandı. İBB’nin genç yıldızı, Belarus Açık Paralimpik Şampiyonası’nda 50 metre kelebekte üçüncülük, 50 metre serbestte ikincilik ve 100 metre serbestte üçüncülük, Paralimpik Dünya Serisi 6 Ayak Yarışları’nda ise 50 metre kelebekte ikincilik başarılarını elde etmişti.

Berkin Kutlu

İlgili Haberler