İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beşiktaş’ta Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali

yazar Ceyhun Diribaş

Beşiktaş Belediyesi, 30 Nisan-3 Mayıs 2017 tarihleri arasında 2. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 11 ülkeden 31 şairin katılımıyla gerçekleşecek olan festivale ülkemizden ve İtalya, Letonya, Romanya Moldova, Danimarka, Suriye, Japonya, İrlanda’dan katılan seçkin şairler, üç gün boyunca farklı mekanlarda şiirseverler ile buluşacak.

Ünlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşen festivalin basın lansmanında, ünlü oyuncu ve şair Pelin Batu ile usta yazar Ataol Behramoğlu de yer aldı. Festivalin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirten Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu; “Şiir sevdalısı bir belediye başkanımız var. Beşiktaş da şiir gibi bir semt. Dolayısıyla bu festivalin ikincisi olmasına rağmen, biz yıllardır yapılıyormuşcasına önem ve değer veriyoruz. Bu ekiple de çalışmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Değerli sanatçılarımıza başkanımız ve belediyemizin ekibi adına hoşgeldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali

Festivale katılan yerli ve yabancı şairler, basın toplantısında bir araya geldi. 30 Nisan- 3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale ülkemizden ve İtalya, Letonya, Romanya Moldova, Danimarka, Suriye, Japonya, İrlanda’dan katılan seçkin şairler, üç gün boyunca farklı mekanlarda şiirseverlerle buluşacak…

BEHRAMOĞLU: TÜRK ŞİİRİNE YÖN VEREN BİRÇOK ŞAİR BEŞİKTAŞ’TAN ÇIKMIŞTIR…

Toplantının açılış konuşmasını yapan şair Ataol Behramoğlu ise; “Ülkemiz adına çok mutluyum. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin teması, Dünya Şiir Hareketi’nin çağrısına uygun olarak ‘bütün dünyada ırk ayrımcılığı ve yabancı düşmanlığına karşı olmak’ şeklinde belirlendi. Beşiktaş Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türk şiirine yön veren birçok şair Beşiktaş’tan çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

2. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali’nin editoryal kısmında yer alan ünlü oyuncu ve yazar Pelin Batu; “Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni şeyler söyleyen, cesur şairlerle birlikte olmak harika bir duygu. Şairlerin halkla birlikte parklarda şiirlerini okuması, şiirin gelişmesi açısından da büyük önem arz ediyor” dedi. Batu, sonbaharda iki yeni şiir kitabının da çıkacağının müjdesini verdi…

MÜZİSYENLER DE ÖZEL PERFORMANSLAR SERGİLEYECEK…

Toplantı sonrasında şair Onur Behramoğlu, festivalin temasını okudu. Festivalde şairlerin yanı sıra Gülsin Onay, Vedat Sakman, Tuna Kiremitçi, Haluk Çetin gibi müzisyenler de özel performanslar sergileyecek. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali’nin açılış günü, geleneksel olarak Abbasağa Parkı’nda olacak. Diğer etkinlikler ise 1 Mayıs’ta Şairlerin Buluşması, Serbest Kürsü, Boğaz Gezisi, Akaretler Şairler Sofası ve Mercure Otel’de devam edecek..

11 ÜLKEDEN 31 ŞAİR KATILIM GÖSTERECEK…

Festivale katılacak şairler ise şu isimlerden oluşuyor: Emel İrtem, Hülya Deniz Ünal, Yusuf Alper, Kaan Koç, Efe Duyan, Gülseli İnal, Gonca Özmen, Yaprak Öz, Ahmet Telli, Turgay Fişekçi, Tuna Kiremitçi, Metin Celal, Ülkü Tamer, Ayten Mutlu, Cengiz Bektaş, Altay Öktem, Erdal Alova, Müslim Çelik, Neslihan Yalman, Gökçenur Çelebioğlu, Nicolae Dabija, Francesca Cricelli, Ion Deaconescu, Amal Al Jubouri, Cindy Lynn Brown, Prof. Vincenzo Bianchi, Carolina Bologan, Arai Takako Higuchi, Mahmoud Al Taweel, Hael Srour, Ahmed Mohamad, Kathleen Newmann, Uldis Berzins, Ahmed Al Mulla.

İlgili Haberler