İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beykoz için tarihi gün

yazar Reha Kadak

Beykoz Boğaziçi Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planları, Beykoz Belediyesi’nde askıya çıktı. Bir aylık askı süresi sonunda plan bölgesinde yaşayan Beykozlular, artık taşınmazları için imar alabilecek.

İBB Meclisi tarafından 17 Ekim 2017 tarihinde onaylanan ve Çiğdem Mahallesi’nin tamamı, İncirköy, Soğuksu ve Çubuklu mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1. Etap İmar Planı, 12 Ocak-12 Şubat 2018 tarihleri arasında Beykoz Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü’nde askıda kalacak. İlçe sakinleri, plan itirazlarını bu tarihler arasında belediye başkanlığına yapabilecek. Askı süresi dolduktan ve itirazlar değerlendirildikten sonra yürürlüğe girecek planın ardından vatandaşların imar durumuyla ilgili müracaatları alınmaya başlayacak. İmar durumu müracaatları ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yapılacak.

Beykoz

BU PLANLAR BEYKOZ İÇİN YÜZ AKIDIR…

Askıya çıkan imar planlarıyla tarihi günlerinden birini yaşadığını vurgulayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; “Beykoz’a yerli ve milli planlar yaptık. Bunun onurunu yaşıyoruz. İlçemizdeki bütün yasal zorluklara rağmen, şu anda imarda sahada uygulama aşamasına geldik. İstanbul’un 39 ilçesi arasında tarih yazdık. Beykoz üzerine spekülasyon yaptırmadık. Diğer etap planlarının da bu yıl çıkmasını bekliyoruz. Bütün planların gayesi, üzerinde barındırdığı insanların hak ve hukuklarını korumak ve onları rahat ettirmektir. Bu maksatla yola çıkan ve planlama ekibinde görev alan tüm arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Beykoz’un yüz akı ve geleceği olan bu planlar ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Beykoz

BEYKOZ’U KARIŞ KARIŞ TARADIK…

Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas da imar planlarını masa başında değil, belediyenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, harita mühendisleri ve danışmanlardan oluşan güçlü bir ekiple sahayı karış karış tarayarak, ölçüm ve analizler yaparak hazırladıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler