İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beyoğlu Belediyesi’nden kansere karşı farkındalık koşusu

yazar Reha Kadak

Beyoğlu’nda çağın gerçeği kansere karşı farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla “Kanserden Koşarak Uzaklaş” koşusu düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Liv Hospital işbirliğinde Hasköy sahilde gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, koşu öncesi zumba dansı eşliğinde spor yaparak eğlendi. Daha sonra hep birlikte sahilde koşan vatandaşlara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği İstanbul Şube Başkanı Şima Sunder ve Liv Hospital hekimleri de eşlik etti.

DEMİRCAN: YÜRÜMELİ VE HAREKETLİ OLMALIYIZ…

Koşunun startını veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Birçok hastalık var. Bu hastalıklara karşı vücudumuzun direncini artıracak en önemli şey spordur. Organik beslenme de çok önemli ama, onun kadar önemli olan bir diğer şey hareket etmek. Hareketsizlik, her türlü eksikliğin ve sağlıksızlığın başlangıcı. Bununla mücadele etmeli, yürümeli ve hareketli olmalıyız. Biz de bu bilinçle hareket ederek, semt konaklarımızda hanımlarımıza spor yaptırıyoruz. İki bine yakın da öğrencimiz var” dedi.

Beyoğlu Belediyesi

SUNDER: BU KOŞUYLA HEPİMİZE ÇOK ÖNEMLİ BİR MESAJ VERİLDİ…

“Kanserden Koşarak Uzaklaş” koşusu ile vatandaşlara çok önemli bir mesaj verildiğini söyleyen Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği İstanbul Şube Başkanı Şima Sunder ise; “Bu koşuyla hepimize çok önemli bir mesaj verildi. Kanserden uzaklaşmak için sağlıklı kalmalıyız. Kanser konusunda çocukluktan başlayarak çok uyanık olmalıyız. Bu konuyla ilgili halkımızın aydınlatılması ve bilinçlendirilmesi de çok önemli. Bugünkü etkinliğin amacı da budur” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler