İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beyoğlu, MIPIM 2018’e hazırlanıyor

yazar Reha Kadak

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları arasında gösterilen MIPIM 2018 için geri sayım başladı. 13-16 Mart 2018 tarihlerinde Fransa’nın Canness kentinde düzenlenecek fuar öncesinde İstanbul’da basın toplantısı düzenlendi. Türk gayrimenkul sektörünün ulusal sınırlardaki büyümesinin ve uluslararası coğrafyalara da taşıma kararlılığının konuşulduğu toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu katıldı.

YATIRIMCILAR VE ŞEHİRLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT…

Basın toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uzun süredir katıldıkları MIPIM’in yatırımcılar ile şehirler için büyük bir fırsat oluşturduğunu belirterek; “Organizasyona katılma nedenimiz çok belli. Çünkü MIPIM, gerçekten dünyayı bir araya topluyor. Oradaki insanlar, katılımlara göre kanaatlerini belirliyor. Dünyada bu kadar önemli ve ciddi bir organizasyonun yapıldığı MIPIM’de şehirlerin veya ilçelerin organize bir şekilde stantlarıyla yatırımcıların huzuruna çıkmış olmasının olumlu bir hava oluşturduğunu görüyor ve yaşıyoruz” dedi.

MIPIM

GÜÇLÜ BİR EKONOMİMİZ VAR…

Başkan Demircan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz geçen yıllarda terörden ve darbeden çok büyük mağduriyetler yaşadı. Ama güçlü bir ekonomimiz var. İnsanımızın memleketine olan bağlılığı ve inancı yüksek. Bize yönelik olan bu saldırılardan hızlı bir şekilde çıkmayı da başardık. Dünyada ticaret hatlarında yenilikler var ve bu yeni kurgulanan dünyanın merkezinde Türkiye var. Dolayısıyla doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine dünyayla entegre olmuş yeni Türkiye’nin geleceği parlak.”

KALKINMA YERELDE BAŞLAR…

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; “Dünyanın gündeminde sürdürülebilir kalkınma var, rekabet ve fırsatlar var. Dolayısıyla bizim bunları iyi yönetebilmemiz için önce kendi gücümüzün farkına varmamız gerekiyor. Artık şehirler yarışıyor. Kendi gücümüzü, Anadolu’nun gücünü çok iyi görmemiz gerekiyor. Bu sektör, Anadolu için büyük bir fırsat veriyor. Anadolu’da büyük bir hazine var. Şehirler yarışında kalkınma yerelde başlıyor. Dünyanın geldiği bu noktada kendimizi buna hazırlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU, MIPIM’DE DÖRDÜNCÜ KEZ BOY GÖSTERECEK…

Okmeydanı, Sütlüce-Örnektepe Kentsel Dönüşüm, Taksim 360 Kentsel Yenileme, Piyalepaşa İstanbul, Haliçport ve Galataport projeleriyle cazibesinde olağanüstü bir artış yakalamak için çalışmaların sürdürüldüğü Beyoğlu, MIPIM 2018’de son üç yıldır olduğu gibi yine Beyoğlu Investors Group (BIG) ile temsil edilecek. Beyoğlu, MIPIM’e 25 proje ve 25 firmayla katılacak.

TÜRKİYE, BİN 600 METREKARE ALANDA TEMSİL EDİLECEK…

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM’de, Türkiye toplamda bin 600 metrekare bir alanda gayrimenkul şirketleri, şehirler ve mimarlarla temsil edilecek. Türkiye’nin fuarda 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle yer alması bekleniyor.

İlgili Haberler