İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde

yazar Reha Kadak

Tiyatro Gülgeç’in ödüllü oyunu  Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi, 4 Şubat Pazar Saat 15.00’de Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

17. Direklerarası Seyirci Ödülleri Çocuk Oyunları Yapım Ödülü’ne layık görülen Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi, müzikli bir kukla oyunu. Oyun, çocukların özgüven kazanmaları, yeteneklerini keşfedebilmeleri ve üretebiliyor olmaları üzerine tasarlanmış. Ayrıca, her çocuğun eşsiz birer yetenek olduğunu anlatılırken, dostluk, dürüstlük, hayal kurma temalarını işlerken, gerçekle olanla hayal olanı ayırmanın üstünde duruyor.

TİYATRO GÜLGEÇ

2015 yılında Bihter Gülgeç Saka ve Emre Saka tarafından kurulmuştur. Bihter Gülgeç Saka, Isparta G. S. F. mezunu,10 senedir profesyonel olarak tiyatro yapmakta ve kukla sanatıyla uğraşmaktadır. Emre Saka Yeditepe Üniversitesi G. S. F. mezunu, 15 senedir tiyatro yapmakta ve 5 senedir aktif olarak kukla sanatıyla uğraşmaktadır . Tiyatro Gülgeç çocuk oyunlarında kukla sanatını aktif olarak değerlendirmeyi hedeflerken, yaşam ve tiyatro yolculuğundaki birikimini altı çizilmiş bir samimiyetle seyircisine aktarmayı, kukla-oyuncu, kukla-seyirci ve kukla-kuklacı ilişkisinde yeni yollar aramayı amaçlar.

Bir Çocuk

Bir Çocuk

 

İlgili Haberler