İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

18. Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

yazar Pınar Uçar

Her yıl yeni konsepti ve birbirinden ayrıcalıklı etkinlikleriyle sanatseverlerin beğenisini toplayan, bu sene 28 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında 18.’si düzenlenecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, düzenlenen toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festival ile ilgili yaptığı açıklamada “Hedefimiz, Cannes Film Festivali gibi bir dünya markası olmak” dedi.

Festivalin temel felsefesinin insanları eğlendirmek olmadığını belirten Başkan Akgün; “Dünyanın en iyi festivallerinden biri olan bu festivalin amacı ülkemizi, şehrimizi dünyaya tanıtırken dünyanın kültürlerini de halkımızla bir araya getirmektir. Sınırların kalktığı en güzel tanıtımın kültür, sanat ve sporla yapıldığı dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Elbette ki amaç, bu yarışta Büyükçekmece’yi öncü ve örnek bir şehir yapmak” şeklinde konuştu. Akgün, açıklamalarının devamında şunları ifade etti:

Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

DÜNYANIN EN İYİ FESTİVALİ…

“Büyükçekmece denilince dünyada akla kültür ve sanat festivalimiz gelsin, bizden sonra da devam etsin, gelecek olan belediye başkanlarına baskı unsuru olsun diye Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin derneğini kurduk. Bu da önemli bir tespittir. Festival ana hedefe ulaşmamıştır, ama hedefe ulaşmıştır. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivalidir. Türkiye’deki şekliyle de ‘Dünyanın En İyi Festivali’ ödülünü 5 kez alan bir kültür faaliyetidir.”

KÜLTÜR-SANAT ELÇİLERİ BÜYÜKÇEKMECE’DE BULUŞACAK…

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 28 Temmuz-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl 18.’si düzenlenecek olan festival, 65 ülkeden kültür-sanat elçisine ev sahipliği yapacak. Festivalde Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası El Sanatları Atölyeleri, Uluslararası Kukla Festivali gibi çok sayıda uluslararası etkinlik yer alırken; Bengü, Mor ve Ötesi, Koray Avcı ile uzun yıllar Michael Jackson, Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ABD’li sanatçı Della Miles’ın sahne alacağı konserler de gerçekleşecek.

İlgili Haberler