İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Çinli Gazeteciler İstanbul’da ağırlandı

yazar Reha Kadak

Türk misafirperverliğini yaşayarak gören Çinli gazeteciler İSMEK’i ziyaret edip Ebru yaptı, hamur yoğurdu ve ekmek pişirdi.

Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2017 yılında 25 milyar doları aşmasıyla birlikte 2018 yılı Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Türkiye Turizm Yılı” olarak ilan edildi. Çin’de fuarlara ve bir takım etkinliklere katılan İBB, Çinli gazeteciler ve sosyal medya fenomenlerini İstanbul’a davet ederek tanıtım faaliyetlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 2016 Çin G20 Zirvesi’nde röportaj yapan CCTV muhabiri Su Yuting, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili “Süper Başkan Erdoğan” haberini hazırlayan Caixin Gazetesi’nden Jiawei Tian ve Heqian Xu, China Daily Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Sun Yubing, “İstanbul’da Bir Yıl” kitabının yazarı ve Blogger Wen Zhiyong ile yüzbinlerce takipçisi olan sosyal medya fenomenlerinin aralarında bulunduğu 15 kişilik ekip İBB’nin davetlisi olarak geçtiğimiz haftayı İstanbul’da geçirdi.

Çin’de 2018’in “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi kapsamında İstanbul’a gelen Çinli gazeteciler ve misafirlerle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal akşam yemeği programında bir araya geldi. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’nin de katıldığı program Sultanahmet’teki Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda gerçekleştirildi.

İlgili Haberler