İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Cüneyt Arkın, Üsküdar’da sevenleriyle buluştu

yazar Reha Kadak

Üsküdar Belediyesi tarafından her ay düzenlenen Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri programının bu ayki konuğu, canlandırdığı “Malkoçoğlu” karakteri kendisine lakap olarak atfedilen türk sinema oyuncusu Cüneyt Arkın oldu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı program, usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı.

1963 yılında Eskişehir’de askerlik yaparken bir yönetmen tarafından keşfedilen Cüneyt Arkın, programda Yeşilçam anılarını anlattı. Pelin Çift’in sormuş olduğu soruları tüm samimiyetiyle cevapladı.

Gençlere nasihat eden usta sanatçı Arkın, “Gençleri, bir arkadaşınız size bir sigara ikram ediyor, önünüz bir bardak içki koyuyor ve diyorsa ki iç bir kereden bir şey olmaz. O sizin arkadaşınız değil düşmanınızdır. Çünkü alkol, uyuşturucu bağımlılarına sorduğun zaman 10 tanesinin 9 tanesi beni arkadaş alıştırdı diyor. Bir kere filan yok ağzını değdirdiğin zaman seni bırakmıyor” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Yeşilçam sinemasına bir dönem damgasını vurmuş çok kıymetli bir oyuncu Üsküdarlı vatandaşlarımız ile bir araya getirmek bizim için büyük bir onurdur,” diye konuştu.

Cüneyt Arkıın

Cüneyt Arkın

İlgili Haberler