İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dolmuşlara zam!

yazar Kadir Toprakkaya

Sarı dolmuşlar artık daha pahalı! Yeni tarifeye göre İstanbullular, sarı dolmuşlara daha fazla para ödeyecek. Dolmuşları kullanmak zorunda olan Kadıköylüler için kötü haber, yılbaşından önce geldi. Zam, akıllara “Hizmet kalitesini arttırmak için neler yapacaksınız“ sorusunu da getirdi. Zira dolmuşlara yönelik şikayetler oldukça dikkat çekici!

Yeni tarifede ara duraklar arası 2,5 liradan 3 liraya, Kadıköy-Bostancı arası 3 liradan 3,25 liraya, Kadıköy-Taksim arası 5,5 liradan 6,5 liraya, Bostancı-Taksim arası 7 liradan 8 liraya çıktı. İndi-bindinin ise 2 liradan 2,20 liraya yükseldiği duyuruldu. 24.08.2016 tarih ve 2016/6-9 sayılı UKOME kararı kamuoyu ile paylaşılırken, vatandaşlar ayrıntıları İstanbul Kadıköy Taksi Dolmuş Ulaşım Hizmetleri Derneği web sitesinden de öğrenip, trafikte yaşadıkları sorunları ve şikayetleri aktarabiliyor.

DOLMUŞLARIN SORUNLARI BIKTIRDI!..

Kadıköy`de yoğun olarak kullanılan sarı dolmuşlar, defalarca şikayet konusu olmuştu. İşini layığıyla yapanların dışında, çoğu kez şikayet konusu olan hususların bir kısmı ise şöyle: Şoförlerin argo ve uyumsuz tutumu, İETT`de olduğunun aksine şoförler arasında kıyafet disiplinsizliği, beraberinde modern dönemle uyuşmayan ve “kahya“ adı verilen yönetim sistemsizliği, İstanbul`u ve güzergahları bilmeyenlerin, iletişim sorunu olanların direkt şoför koltuğuna oturtulup aksaklıklara zemin hazırlanması, özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu trafik ışıkları ve yaya geçitlerinde bekleme yaparak yolcu almaya çalışma, sağa yanaşmaya üşenip yol ortasında müşteri indi-bindi yapıp canı tehlikeye atma, yolcu kapma yarışına girerek can ve mal güvenliğini riske atma, özellikle şehre yabancı olanlara karşı farklı fiyat tarifesi uygulama, aşırı hız, araçları dolduğunda güzergahları dışına çıkarak yeni mağduriyet risklerini doğurma…

 

Haberin Kaynağı: www.kadikoylife.com – www.anadoluyakasi.net

İlgili Haberler