İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Donald Trump’tan Üçüncü Dünya Savaşı Mesajı!

yazar Kadir Toprakkaya

Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı Donald Trump, tartışma yaratan hareketlerine devam ediyor. Trump’ın dünya gündemini sarsan son hareketi ise, önceki gün attığı “Üçüncü Dünya Savaşı” konulu tweet oldu.

 

“Üçüncü Dünya Savaşı Çıkartmakla Uğraşacağınıza IŞİD’le ve Göçmenlerle İlgilenin”

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump, aday olduğu günden bu yana dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Hillary Clinton karşısında şaşkınlık yaratan bir zafer elde eden ve geçtiğimiz günlerde görevinin başına geçen Trump, Meksika sınırına duvar örülmesi, yedi ülkeden turist ve mülteci alımını durdurması gibi olay yaratan eylemlerine bir yenisini ekledi. Önceki gün attığı bir tweet’le Amerikalı senatörlere seslenen ABD Başkanı, bazı senatörlerin Üçüncü Dünya Savaşı’nı çıkartmak için fırsat kolladığını öne sürdü. Donald Trump’ın sözkonusu tweetinde, “Senatörler, Üçüncü Dünya Savaşı’nı çıkartmak için fırsat kollamak yerine, enerjilerini IŞİD’le mücadele, yasadışı göçmenlik sorunu ve sınır güvenliği konularına yöneltmeliler.” ifadeleri yer aldı.

 

İddialar Gerçek mi? Bu Senatörler Kim?

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın tweeti, dünya kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Dünya basınında geniş yankı bulan bu iddiayı yorumlayan bazı analistler, Trump’ın sözkonusu senatörleri açıklaması gerektiğini öne sürerken, bir kısım uzman ise seçimler boyunca çok sayıda yalanı ortaya çıkan Trump’ın yine spekülasyon peşinde olduğu iddiasında birleşti.

İlgili Haberler