İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünya yayıncılığı IFTV’de buluşuyor

yazar Deniz İhsan Taşdelen

Türk radyo ve televizyon sektörünün en büyük sivil toplum kuruluşu ve aynı zamanda 5 kıtadan üyeleriyle en geniş yayıncılar birliği Asya Pasifik Yayıncılar Birliği (ABU) üyesi olan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) ve CEO Event; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtım Fonu desteğiyle ulusal yayıncılık sektörünü uluslararası alana taşımak üzere Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı’nı (IFTV) düzenliyor.

75 ÜLKEDEN 6 BİN ZİYARETÇİYE EV SAHİPLİĞİ…

Geçtiğimiz üç yıl içinde başarıyla gerçekleşen organizasyon; bugüne kadar 700’ü yurtdışından 75 ülkeden olmak üzere 6 bin ziyaretçi, 200 marka ve 150 konuşmacıya ev sahipliği yaptı. 28-30 Eylül 2017 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı (IFTV), sektörün en önemli ve en büyük buluşma noktası olacak.

FORUM VE FUAR BİR ARADA…

Dünyada medya, iletişim ve yayıncılık sektörüne yön veren liderlerin İstanbul’da buluşacağı, ulusal ve uluslararası profesyonellerin, kamu temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği etkinlikte sektörün geleceğine yön verilecek. Önemi her geçen gün artan yayıncılık pazarının yakından izlenmesine olanak tanıyan, küresel ve bölgesel gelişmelere erişim sağlayan, ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, sektörel birlik ve dernekler tarafından da desteklenen, bölgenin en önemli organizasyonu olan IFTV, forum ve fuar özellikleriyle dikkat çekiyor.

HEDEF, ORTAK GELECEĞE İLİŞKİN FİKİRLERİN ORTAYA KONULMASI…

Yayıncılık sektöründeki iletişim ve işbirliği kanallarını geliştirmeyi, küresel trendler ve sektörde beklenen gelişmeler konusunda yol göstermeyi amaçlayan IFTV’nin forum bölümünde, yayıncılık ve içerik dünyasına ilişkin uluslararası anlamda öne çıkan gündemin paylaşılması, ortak geleceğe ilişkin fikirlerin ortaya konulması hedefleniyor. Her yıl gelişmelere paralel olarak belirlenen ana tema doğrultusunda gerçekleştirilecek olan forum programına, ulusal ve uluslararası düşünce önderleri ile birlikte birçok önemli konuşmacı katılacak. Sektörün kalbinin atacağı fuara ise yayıncılık sektöründeki teknoloji firmaları, TV kanalları, yeni teknolojiler ve medya firmaları, film yapım tedarikçileri, film ve dizi yapım şirketleri, film ve dizi ihracat şirketleri katılacak.

TÜRKİYE’DEN VE DÜNYADAN ÖNEMLİ İSİMLER IFTV’DE…

Tüm dünya yayıncılığının buluşacağı IFTV, özel konukları ve konuşmacılarıyla da dikkat çekecek. Salma Hayek, Penelope Cruz, James Franco, Micheal Pena gibi dünyaca ünlü isimlerin oyuncu koçu olan Michelle Danner, IFTV’de özel bir atölye çalışması düzenleyecek. Martin Cuff (İçerik ve Pazarlama Geliştirme Danışmanı), Matt Green (Dünya Reklamverenler Federasyonu Medya ve Dijital Direktörü), Stan Baaijens (DVB İcra Kurulu Üyesi), Ian Grace (Virgin Radio International Başkanı), Nabiha Ben SALEH (ASBU–Arap Ülkeleri Yayıncıları Birliği TV Direktörü), Renata Uhlarikaova (Kantar Media Uluslararası İş Geliştirme Direktörü), Gunnar Garfors (Uluslararası DMB Geliştirme Grup Başkanı) gibi sektörün önde gelen isimleri ve diğer sürpriz isimler, IFTV’de konuşmacı olarak yer alacak.

IFTV

İlgili Haberler