İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünyada Bir İlk: Down Şefler Geliyor

yazar Kadir Toprakkaya

İstanbul Down Sendromu Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tomurcuk Vakfı işbirliği ile dünyada bir ilk gerçekleşiyor. Down sendromlu bireylere aşçılık eğitimi vermeyi ve bu alanda istihdam sağlamayı hedefleyen “Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi”, 6 Şubat 2017 tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Oteli’nde gerçekleşecek lansmanla başlayacak.

 

Down Sendromlulara Geniş Kapsamlı Eğitim

Down sendromlu bireyleri iş hayatına kazandırma maksadıyla hayata geçirilecek olan “Down Şefler Projesi”, 23 haftalık yoğun bir akademik eğitimi kapsayacak. Down sendromlu bireylere mesleki eğitimin yanısıra bireysel beslenme alışkanlığı ve sağlık konularında da önemli kazanımlar sağlamayı hedefleyen  çalışma, öğrencilerinin kendi kendine yetebilen, sağlıklı alışkanlıklar sahibi ve bilinçli bireyler olmasına katkı sağlama amacı taşıyor.

 

İstihdam Garantisi Olacak

Proje sonunda katılımcılara sertifika verilecek ve istihdam garantisi sunulacak. Tüm down sendromluların katılımına açık olacak olan eğitim programı, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.

 

 

İlgili Haberler