İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünyada ilk olacak proje; İstanbul Living Lab

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı arasında “Istanbul Living Lab Deneyim Merkezi” güdümlü proje için sözleşme imzalandı. Sözleşmeye İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş imza koydu.

Deneyim Laboratuvarı, Maker Atölyesi, girişimciler için Kuluçka Merkezi bölümlerini barındıracak olan proje, bu özelliğiyle dünyada bir ilk olacak. Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Living Lab” kavramının Türkiye için yeni bir kavram olduğunu, inovatif düşünce ile girişimciliği bir araya getirmesi yönüyle de önemli olduğunu ifade etti. Kurulacak merkezin şehir yaşamına önemli bir kalite penceresi açacağını düşündüğünü belirten Topbaş; “Endüstriyel şehir tasarımlarının tecrübe merkezi  burası olacak. Ergonomik ve amacına yönelik son derece kaliteli ürünlerin geliştirilmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

Istanbul Living Lab

PROJENİN BÜTÇESİ 7 MİLYON TL…

İBB Başkanı Kadir Topbaş, projenin İBB AB İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürüteleceğine dikkat çekerek, Girişimcilik Merkezi’nin İstanbul’u yenilikçi ve rekabet gücü yüksek bir şehir haline getirmek için çalışacağını sözlerine ekledi. Topbaş, açıklamalarına şöyle devam etti: “Şişhane metro istasyonunda 900 metrekare alan tahsis edildi. Toplam proje bütçesi 7 milyon TL olacak. Bu proje için İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan destek sağlandı ve toplam bütçesinin yüzde 71,63’ü kadar da hibe alındı. İstanbul Living Lab Projesi, 11 ay sonra İstanbul’a hizmet vermeye başlayacak. Her türlü yazılım, donanım, ofis, atölye, ekip ve ekipmanların hazır olduğu bir ortam kuruyoruz.”

BU KADAR KAPSAMLISI DÜNYADA YOK…

Projenin hayata geçmesiyle merkezin 7/24 esaslı çalışacağını ve kullanıcılar ile iş ortaklarının bu merkezde bir araya gelebileceklerini belirten Başkan Topbaş kurulacak merkezle alakalı şu bilgileri paylaştı: “Kurulacak merkezde üç ana kısım olacak. Projelerin ve ürünlerin seçilip, analiz ve kontrol edildiği Kuluçka Merkezi, Deneyim Merkezi ve Eğitim Etkinlik Merkezi. Bu kadar kapsamlı olanı dünyada yok. Yani alanında bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz.”

YATIRIMCILAR İÇİN YENİ VE ALTERNATİF BİR PAZAR…

Projenin asıl sahibinin İstanbullular olduğunun altını çizen Kadir Topbaş, yerli ve milli ürünlerin desteklenmesinin ve arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Girişimciler ve Türkiye için kurulacak merkezin önemli bir katma değer üreteceğine inancının tam olduğunu ifade eden Topbaş; “20 yıllık işletme sonucunda toplam 43,62 milyon TL mali büyüklük hedefleniyor. Ticari başarısı olan inovasyonlarda artış sağlamasını bekliyoruz. Yeni başlayan şirketler ve girişimciler için bu büyük fırsat. Yatırımcılar için yeni ve alternatif bir pazar oluşturacak. Ulusal ve uluslararası platformda şirketlere hizmet üretme şansı verilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler