İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünyanın en büyük lale halısı Sultanahmet’te!

yazar Cenay Toprakkaya

İstanbul’un 564. fetih yıldönümüne ithafen 564 bin lale ile oluşturulan 1.453 metrekare alanlı lale halısı, Sultanahmet Meydanı’nda İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Dünyanın en büyük lale halısı, canlı laleler ile dokunması özelliğiyle de bir ilk. Dünyada ilk defa kesme olmayan çiçeklerle binlerce laleden oluşan dünyanın en büyük canlı lale halısı motifi, tarihi Sultanahmet Meydanı’nda bu yıl üçüncü kez sergileniyor.

lale halısı

İLMEK İLMEK DOKUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, canlı lalelerden oluşan halıyı bir tam gün aralıksız çalışarak, saksı saksı dokudu. Dünyada ilk defa bu kadar çok canlı su içindeki lalelerle dokunan halı, şehrin tarihi meydanında muhteşem bir motif oluşturdu.

26,5 MİLYON ADET LALE SOĞANI DİKİLDİ

Dünyanın en büyük canlı lale halısı olma özelliğini taşıyan motif, benzerlerinden farklı olarak 10 gün görselliğini koruyacak. Bu arada 12. İstanbul Lale Festivali de tüm hızıyla devam ediyor. Festival, 30 Nisan 2017 tarihine kadar sayısız etkinlik, sergi, sempozyum, canlı performanslar ve görsel şölene sahne olacak. Festival için İstanbul’da parklar, korular ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parkları dahil olmak üzere toplam 26 milyon 500 bin adet lale soğanı dikildi.

CANLI LALE HALISI VE KULLANILAN LALE TÜRLERİ

– Canlı lale halısının kapladığı alan: 1.453 metrekare
– Etrafını çevreleyen yeşil bant ile toplam alanı: 1.731 metrekare
– Kullanılan lale sayısı: 564 bin adet
– Sarı lale (Yellow flight): 115 bin 386
– Beyaz lale (White flag): 121 bin 380
– Kırmızı lale (Seadov): 304 bin 086
– Mor lale (Purple flag): 23 bin 148

İlgili Haberler