İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Dünyanın en iyi festivali başlıyor

yazar Duygu Kuyumcu

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 28 Temmuz-5 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yıl 18.’si düzenlenecek olan festival, 65 ülkeden kültür-sanat elçisine ev sahipliği yapacak.

Festivalde Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası El Sanatları Atölyeleri, Uluslararası Kukla Festivali gibi çok sayıda uluslararası etkinlik yer alırken; Bengü, Mor ve Ötesi, Koray Avcı ile uzun yıllar Michael Jackson, Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ABD’li sanatçı Della Miles’ın sahne alacağı konserler de gerçekleşecek.

festival

DÜNYA SANATLARI BÜYÜKÇEKMECE’DE BULUŞACAK…

Festivale ilişkin açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin bir kez daha dünyanın en iyi kültür sanat festivali olmaya aday olduğunu belirterek; “Festivalimize bu yıl 65 ülkeden 2 bine yakın sanat elçisi katılacak. Bir kez daha dünya kültürlerini ve dünya gençlerini Büyükçekmece’de buluşturacağız. Bugüne kadar dünyanın hemen her ülkesinden festivale katılan onbinlerce genç, Büyükçekmece’den tüm dünyaya sevgi, barış ve dostluk mesajları verdi. Ayrıca, ülkemizin fahri elçileri olarak Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına katkı sundular. Bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

festival dünyanın en iyi festivali

İlgili Haberler