İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

El Sanatları Festivali’ne rekor katılım

yazar Duygu Kuyumcu

Pendik Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 24 ülkeden 58 sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Uluslararası nitelikte olan El Sanatları Festivali’nde, dünyanın her yerinden gelen el sanatları sergilendi. Festival, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeği ile son buldu.

24 ÜLKEDEN 58 SANATÇI KATILDI…

Pendık Belediyesi’nin organize ettiği El Sanatları Festivali’ne 24 ülkeden 58 sanatçı katıldı. 13.’sü düzenlenen uluslararası festival, 10 gün boyunca faaliyet gösterdi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde kapanış konuşması yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin; “Arkasında çok büyük bir emek ve gerçek anlamda fedakârlıkla ortaya konulan festivali, güzellikler ile Ramazan ayının paylaşmayı ve dayanışmayı ortaya koyan ortamında gerçekleştirdik” diyerek, katılan sanatçılara ve emeği geçen belediye personeline teşekkür etti.

el sanatları festivali

DÜNYANIN EN BÜYÜK EL SANATLARI FESTİVALİ…

Türk sanatçılar adına ahşap oyma sanatçısı Ahmet Münir Ayva, yabancı sanatçılar adına da İranlı hat sanatçısı Abdullah Javari, birer konuşma yaparak kendilerini ağırlayan Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti. CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, “Pendik’te birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık” derken; CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muamer Arslan ise organizasyonun Avrupa’nın, belki de dünyanın en büyük el sanatları festivallerinden biri olduğunu belirtti.

el sanatları festıvali el sanatları festivali

İlgili Haberler