İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

En temiz ilçe Ümraniye

yazar Cenay Toprakkaya

En temiz ilçe unvanına sahip olan Ümraniye, bu özelliğini hiç kimseye kaptırmak istemiyor. İlçe temizliği için başlattığı seferberliği aralıksız sürdüren Ümraniye Belediyesi, periyodik olarak çalışmalarına devam ediyor.

Ümraniye, 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışması’nda İstanbul’un en temiz ilçesi olarak birinci seçilmişti. Kazanmış olduğu bu unvana yaraşır şekilde temizlik hizmetlerine devam eden belediyenin, ilçe temizlik seferberliği kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada ilçede ikamet eden vatandaşların refah, huzur ve güven içerisinde yaşaması için gösterdikleri çabalar gözden kaçmıyor.

HASAN CAN: TEMİZ, PIRIL PIRIL BİR İLÇE HEDEFLEDİK…

Hizmette ve kalitede öncü olan Ümraniye Belediyesi’nin Başkanı Hasan Can; “Göreve geldiğimizde öncelikli hizmetlerden birisi olarak tertemiz, pırıl pırıl bir ilçe yapmayı hedefledik. O dönemde mevcut temizlik kadrosu ve araç gereç kalitesi, ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde değildi. İlk iş olarak bu ihtiyaçlarımızı giderdik. Hemen ardından da yoğun bir temizlik seferberliği başlattık. Bu çalışmalarımız sonunda En Temiz İlçe Ödülü aldık” dedi.

Umraniye

İlgili Haberler