İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Erdoğan’a soruldu.. İkinci 100 günlük program ne zaman açıklanacak?

yazar Ahmet Doğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 temasları ve Güney Amerika gezisi sonrasında yurda döndü. Erdoğan yurda dönüşünün ardından Ankara’da önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine ilişkin, “Sayın Bahçeli ile muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı çok sağlam, diri tutmamız gerekiyor” dedi. Erdoğan, İstanbul adayıyla ilgili soruya “Sabırlı olacağız” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin’deki G20 Liderler Zirvesi’nin ardından gerçekleştirdiği Paraguay ve Venezüella ziyaretlerini tamamlayarak özel uçak ‘TC-TRK’ ile Ankara’ya döndü. Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “G20’de Cemal Kaşıkçı konusu çok gündeme geldi. İşin başından şu ana kadar gelinen noktayı uluslararası medyaya ifade etme fırsatım oldu. Terörle mücadeleyi orada paylaşma imkanımız oldu” dedi. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine ilişkin şunları söyledi: “MHP bir ismini belirledi, ben de bir isim belirledim. İki arkadaşımız teknik detayları çalışıyorlar. Teknik çalışma ne durumda bunu dinleyeceğiz. Bu süreçte Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir, muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur İttifakı’nı çok sağlam, diri tutmamız gerekiyor.”

‘MADURO’NUN YERE DÜŞEN TÜRK BAYRAĞINI ALMASI UNUTULMAZ BİR NEZAKET’

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

— G20 zirvesinde terörle mücadeleye verdiğimiz önemi tekrarladık. Zirvede ikili görüşmeler gerçekleştirdim. Zirveye katılımın ardından geniş katılımlı heyetle birlikte Paraguay ve Venezüella’ya geçtim. Cumhurbaşkanı seviyesinde iki ülkeye Türkiye’nin ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmiş olduk.

— İkili ilişkilerin durumunu ele aldığımız Paraguay’ın önemli bir dost olduğunu gördüm. Paraguay Türkiye’de büyükelçiliğini açacak.

Ziyaretin ikinci ayağında Venezüella’da temaslarda bulundum. Maduro ile ikili ilişkileri ayrıntılı ele aldık. Venezuela’yla işbirliğini geliştirmek amacıyla 9 belgenin imzasına şahit olduk. Venezuelalı askerlerin ve çocukların İstiklal Marşımızı okumaları manidardır. Çocukların birinin bayrağını yere düşürmesi üzerine Sayın Maduro’nun bayrağı yerden alıp çocuğa vermesi de unutulmaz bir nezakettir. Yaptığımız görüşmelerin olumlu etkilerini önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde göreceğimize inanıyorum.”

SORU & CEVAP

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME NE ZAMAN?

Biliyorsunuz MHP bir ismini belirledi aynı şekilde ben de bir isim belirledim ve bu iki arkadaşımız aralarında zaten işin teknik detaylarını çalışıyorlar. Telefonla yurt dışından Mehmet Özhaseki Bey ile görüşmelerim oldu. Ama etraflı görüşmeyi inşallah bugün yarın kendisiyle yapacağız. Bu teknik çalışmayı nereye kadar getirdiler ne durumda? Bunu kendilerinden dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da tabi ki bu süreç içerisinde Sayın Bahçeli ile bir araya gelmemiz vazgeçilmezdir. Muhakkak bir araya gelmemiz gerekir. Çünkü biliyorsunuz bazıları rahat durmaz durmadan karıştırmanın gayreti içine girer. Onlara bu fırsatı vermemek için Cumhur ittifakını çok sağlam çok diri tutmamız gerekiyor.

İSTANBUL ADAYI BİNALİ YILDIRIM MI OLACAK?

Aday tespitleri noktasında hassasiyetimizi koruyoruz. İstanbul benim aşkım olan bir il… Bu ilimizde yapacağımız çalışmayı çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçe belediye başkanlıklarının da önemli ölçüde değişmesi söz konusu. Bu çalışmalar da devam ediyor. Ama bu arada Ankara da ihmal edilemez. Malum TBMM’de bütçe görüşmeleri var. Tabi ki bu bütçe görüşmelerini meclis başkanımızın yönetmesinden daha doğal daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10 ile 22’si arasında yine sayın meclis başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından. Onun için İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız.

İKİNCİ 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Erdoğan, çalışma bittiği anda ikinci 100 günlük programın kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, “Bu çalışmaları Başkan Yardımcım Fuat Bey bizzat koordine ediyor ve çalışma bittiği anda ilanını yapacağız. İkinci 100 günlük programımızı da inşallah tüm halkımızla paylaşacağız” dedi.

HABERİSTANBUL

İlgili Haberler