İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Erhan Us, ‘Her Günkü Şeytanlar’ Sergisi ile Rahmi M. Koç Müzesi’nde

yazar Kadir Toprakkaya

Ankaralı kavramsal sanatçı Erhan Us’un Bulgaristan, Japonya, Yunanistan ve ülkemizde sergilenmiş çalışmaları ile ilk kez sergilenecek eserlerinin yer aldığı Her Günkü Şeytanlar [Everyday Demons] sergisi, 2-8 Ekim tarihlerinde Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, Us’un; toplumun manipüle edilen gerçeklik algısı, başarı-başarısızlık kavramları, iş dünyasının vizyona getirdiği kısıtlamalar, sürükleyici trendler, kadının metalaştırılması, gündemsizleşme ve cehalet, iyilik-kötülük felsefesi, şekilcilik ve klişeler, kimliksizleşme, hırs, popüler kültür, bilinçsiz muhafazakarlaşma, siyasi tarih, sıkışmışlık ve duyguların meşrulaştırılma yöntemleri, hızlı tüketim ve teşhir, statü arayışı, içi boşalan kavramlar, inancın dogma yapısı, sivil toplum kuruluşları, vicdan ve nefret, monotonluk, yalan ve uyum, kısıtlanmış fikirler, ritüeller ve normlar, kadrolaşma ve etik, toplu körlükler, yönetimsel baskılar gibi konuları sistem eleştirileri biçiminde ele alan enstalasyonlarını [yerleştirme] içeriyor.

Erhan Us Sergisi

Rahmi M. Koç Müzesi [Ankara]; sanatçının AFSAD, Artsürem, Art Garage İstanbul, Pinelo İstanbul, Apodec Selanik, İklim Sanat Projesi, UPSD Genç Etkinlik 8, Tokyo Metropolitan Müzesi ve Design Festa Gallery, Varna City Art Gallery, Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenen eserleri ile ilk defa seyirci ile buluşacak çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Us’un bu dönemki diğer sergileri ise GaleriBu Pavilion [İstanbul], The Hive Rome [İtalya], Kuzguncuk Art Project [İstanbul] ve Pinelo Art Days Miami [ABD]’de gerçekleşecek.

Erhan Us Sergisi

İlgili Haberler