İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Esenler Spor Kompleksi, İstanbulluların hizmetinde

yazar Deniz İhsan Taşdelen

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve 2016 yılına kadar Esenler Belediyesi tarafından Kemer Spor Kompleksi olarak hizmet veren tesiste geniş çaplı bir tadilat çalışması gerçekleştirdi. Baştan aşağı yenilenen tesis, Esenler Spor Kompleksi olarak yeni yüzü ve yeni branşlarıyla İstanbulluların hizmetine sunuldu.

Bakım ve onarıma alınan Esenler Spor Kompleksi’nin spor salonu ve yüzme havuzu dahil birçok bölümü yeniden yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında yüzme havuzu, spor salonu, uzakdoğu sporları için yeni alanlar, stüdyo derslikler ve okçuluk salonları tesise kazandırıldı. İnşaat çalışmaları tamamlanıp çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra gerekli testlerden başarıyla geçen İBB Esenler Spor Kompleksi; yüzme, basketbol, voleybol, tekvando, karate, okçuluk, step-aerobik, pilates, fitness, güreş ve fittoman branşlarında bireysel ve takım halinde spor yapanlara hizmet verecek.

ESENLER VE ÇEVRE İLÇELERİN TESİS İHTİYACINI KARŞILAYACAK…

Esenler Spor Kompleksi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin diğer spor tesisi ve kompleksleri gibi haftanın yedi günü hizmet verecek. Tüm branşlar için kayıtların başladığı tesis, tam kapasite hizmet vermeye başladığında ayda 60 bin kişiye spor yapma imkanı sunacak. Tesis yalnızca Esenler’in değil; Bayrampaşa, Bağcılar ve Güngören gibi çevre ilçelerin de yeni spor tesisi ihtiyacına önemli ölçüde cevap vermiş olacak. Esenlerin yenilenen spor tesisinden hizmet almak isteyen spor severler, www.spor.istanbul web sitesi üzerinden ön kayıt olabilecekleri gibi Kemer Mahallesi 939. Sokak’taki adresine giderek de hem kayıt hem de tüm branşlar ve seanslar ile ilgili detaylı bilgi alabilecek.

Esenler Spor Kompleksi

YIL İÇİNDE YENİ TESİSLER AÇILACAK…

Yılda 7 milyon kişinin spor yaptığı, 300’ün üzerinde kurum, dernek ve STK’nın hizmet aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut spor tesislerinin yanı sıra çalışmaları devam eden Sultangazi 75. Yıl Yüzme Havuzu, Şile Spor Kompleksi, Beyoğlu Cemal Kamacı Spor Kompleksi ve Şenlikköy Stadı gibi birçok spor tesisi ve kompleksinin yıl sonuna kadar açılması bekleniyor. Söz konusu çalışmaların da tamamlanması ile birlikte İstanbul’un, sporda dünyanın en gelişmiş şehirlerinin başında yer alması hedefleniyor.

İlgili Haberler