İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Saygı, hürmet, minnet, sevgi ve özlemle anıyoruz!

yazar Haber Merkezi

Herkes liderini seçebilir, bazıları yönetici olabilir, nadiren liderler vardır ancak, herkes “ölümsüz” olamaz! Bugün 10 Kasım, bir liderin “ölümsüzlüğünü” kazandığı gün!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü… Tam 82 yıl önce bugün bir millet tarihin en büyük yaslarından, acılarından birini karşıladı.

Haberİstanbul olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, hürmet, minnet, sevgi ve özlemle anıyoruz!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü…

FİKİRLERİ İLE İLELEBET…

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, fikirlerin ölümsüzlüğünü de ilan etti. Tüm bu fikirler günlük yaşantıyı, iş dünyasını, özel ve aile hayatını, kişisel başarıları, meslekleri, kalkınmayı… Kısacası her şeyi ama her şeyi her daim ileri taşımayı hedefliyordu.

TÜRK MİLLETİNE İNOVASYONU AŞILADI

Yenilenmenin de yenilenmesi! “İstikbal göklerdedir” diyerek yarım asırdan da fazla o yıllarda bugünleri ve yarınlarımızı gören yüce fikir! Günümüzün süper güç devletleri de istikbali, göklerde yakalamadı mı? En büyük kalkınma hamleleri, gökyüzünden yeryüzüne yağmadı mı? Hiçbir zaman bilgisayarı görmedi ama, atılım ve kalkınma hamleleriyle bugün iletişim ve etkileşim kurduğumuz bilgisayarın temelini bile “O” atmadı mı? 

Şekeri unu olmayan savaştan yorgun bitap düşmüş bir toplum, yıllar içerisinde devasa fabrikalar ve tesislere kavuşmadı mı? Kalemi, silgisi, defteri olmayan bir toplum; Köy Enstitüleri ile bugünün eğitim müfredatını bile geride bırakır derecede etkili değil miydi? Ve sayısız nice inovasyon örnekleri…

Bu sevgi asla bitmeyecek!

783.562 KİLOMETREKARE VATAN TOPRAĞI…

Hemen hemen hiç özel hayatı olmadı, olamadı! Cepheden cepheye koştu, kendini tamamen bağımsızlığa ve milletine adadı.

Türk milletini iki üç il sınırına hapsetmeye çalışan dönemin süper güçlerine; silah arkadaşlarını bir çatı alında toplayarak tarihin en büyük yanıtlarından birini verdi, 783.562 km2 vatan toprağını gelecek nesillere armağan etti.  

ANLATMAYA SAYFALARIN YETMEYECEĞİ BİR HAYAT…

Sadece O’nu “anlamak isteyenlerin anlayabileceği” kadar büyük bir devlet adamı! Anlatmaya sayfaların yetmeyeceği kadar büyük bir devlet adamı!

Bugün dünyanın, Türkiye’nin ve İstanbul’un birçok noktasında Atatürk için anma programları düzenleniyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, hürmet, minnet, sevgi ve özlemle anıyoruz!

İlgili Haberler