İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Bakırköy Baruthanesi, İstanbul’un kültür hizmetine girdi

yazar Kadir Toprakkaya

Birçok İstanbullunun varlığından dahi haberdar olmadığı, olsa da içine giremeyeceği kadar vahim halde bulunan tarihi alan, İstanbulluların hizmetine açıldı. Hikâyesi 18. yüzyıla uzanan Bakırköy Baruthanesi ’nin restore edilerek hizmete açılması, başta çevre halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Günümüzden 324 yıl önce yapılmış olan Bakırköy Baruthanesi’nin, içerisinde kütüphane ve çalışma alanları tasarlanarak kültür-sanat buluşmalarına ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Bakırköy Baruthanesi
İstanbul’un endüstri mirasının önemli örneklerinden birisi olan Bakırköy Baruthanesi, 324 yıllık geçmişiyle pek çok tarihî sahneye ev sahipliği yapmıştı.
Bakırköy Baruthanesi
Osmanlı Devleti’nin resmî kaynaklarında “Baruthane-i Âmire” olarak geçen Baruthane binaları, Osmanlı’nın askerî ve lojistik alanlarda hizmet vermesi için 1700 yılında yapılmıştı. Ancak daha sonralarında kent içindeki Baruthane patlamaları nedeniyle, o dönemlerde şehrin dışında kalan ve bugünkü yeri olan Ataköy’e taşınmıştı.
324 yıllık tarihiyle günümüze ulaşarak yeni bir görünüm kazandırılan Bakırköy Baruthanesi; kütüphane, müze ve farklı sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan açık ve kapalı alanlarıyla şehrin yeni buluşma noktası hâline geliyor.

İlgili Haberler