İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

yazar Reha Kadak

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’in, Anayasa’nın 127. maddesinin verdiği yetki doğrultusunda görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.”

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA NİTELİĞİNDE EYLEMLER…

Açıklamada, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmaların dikkate alındığı belirtildi. Belediye Meclis Üyesi Çetin Kırışgil’in ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurularak görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ TEZCAN’DAN AÇIKLAMA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında İçişleri Bakanlığı’nın Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hazinedar’ın haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldığını savunan Tezcan; “İçişleri Bakanlığı’nın bu kararında hukuk ve adalet yoktur, haksız bir karardır. Hükümet kumpas içerisindedir” dedi. Bülent Tezcan, açıklamasının devamında şunları ifade etti:

KUMPASÇILARIN İKTİDARI DEVAM ETMEYECEK…

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybedeceğini anlayan hükümet, kumpas yoluyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kurtarma yolunu seçmektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehirleri kaybedeceğini anlayan hükümet, CHP’li belediye başkanlarına kumpas kurarak onları çalışamaz, hizmet üretemez, karar veremez hale getirip, ondan sonra önümüzdeki dönem yeniden belediye başkanlıklarını kazanacağının hesabını yapmaktadır ama bu hesap tutmayacaktır, bu hesap başarılı olamayacaktır. Kumpasçıların iktidarı devam etmeyecek. Bu kumpasçı hükümet, milletten önümüzdeki yerel seçimlerde de genel seçimlerde de hak ettiği şamarı yiyecektir. Biz yarından itibaren bununla ilgili Türkiye’de, hem hukuk önünde hem siyaset mecrasında mücadelemize devam edeceğiz.”

İlgili Haberler