İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Çanakkale’de Deprem Paniği

yazar Kadir Toprakkaya

Çanakkale’de deprem paniği… Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Çanakkale, sabahın erken saatlerinden bu yana art arda gelen depremlerle sarsılıyor. İlk olarak sabah 05.54’te sarsılan şehir, öğle saatlerine dek yaklaşık 100 deprem daha yaşadı. Büyüklükleri 1.9 ile 5.5 arasında değişen depremler, halk arasında korku ve gerginliğe yol açtı.

 

İZMİR, AYDIN VE TEKİRDAĞ’DAN DA HİSSEDİLDİ 

Sabah saatlerinden bu yana Çanakkale’yi sarsan depremler, Ege ve Marmara bölgelerinde yoğun şekilde etkili oldu. Özellikle İzmir, Aydın ve Tekirdağ’dan hissedilen sarsıntıların bir bölümü ise İstanbul’da da fark edildi. Depremlerin merkez üssü ağırlıklı olarak Gülpınar – Ayvacık olurken, bir bölümü ise  Ege Denizi açıklarında gerçekleşti.

 

BÜYÜK MARMARA DEPREMİ Mİ GELİYOR? 

Çanakkale’de aynı gün içinde yaklaşık 100 farklı sarsıntı olması, herkesin aklına aynı soruyu getirdi: “Büyük Marmara Depremi mi geliyor?” Uzmanlar, Çanakkale’de gerçekleşen sarsıntıların Büyük Marmara Depremi’nin öncüsü sayılamayacağını belirterek yüreklere su serpiyor. Ancak Büyük Marmara Depremi’nin çok da uzak olmayan bir tarihte gerçekleşeceğini ve mutlaka tedbir alınması gerektiğini vurgulamayı da ihmal etmiyorlar.

İlgili Haberler