İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

CRR 5. Caz Şubatı başlıyor

yazar Reha Kadak

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, “CRR 5. Caz Şubatı” programı ile cazın dünyaca ünlü yaşayan efsanelerini 16 ila 23 Şubat tarihleri arasında İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), gelenekselleşen “CRR Caz Şubatı” programının beşincisinde caz müziğinin usta sanatçılarını ağırlayacağı altı konser programı ile İstanbullu cazseverleri buluşturacak.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “CRR Caz Şubatı” Aziza Mustafa Zadeh’nin triosuyla sergileyeceği performansla 16 Şubat’ta başlıyor. Azerbaycan, Tunus, Lübnan, Filistin ve Makedonya’dan usta müzisyenlerin İstanbullu cazseverlerle buluşacağı “CRR Caz Şubatı” kapsamında 19 Şubat’ta ülkemizde ilk kez konser verecek olan Tarek Yamani, 20 Şubat’ta söz yazarı, yorumcu, udi, bestekâr Marcel Khalife ve klarnet ustası İsmail Lumanovski, 21 Şubat’ta bestelerinde Akdeniz ezgilerini Arap edebiyatıyla dans ettiren ud sanatçısı Rabih Abou-Khalil, 22 Şubat’ta udun kralları Trio Joubran sahne alacak. CRR Caz Şubatı, Anouar Brahem’in kuarteti ile 23 Şubat akşamı sergileyeceği performansla sona erecek.

İlgili Haberler