İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Cumhuriyet’in 100.Yılına Muhteşem Kutlama

yazar Elif Türkoğlu

İBB, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünü, Türkiye’nin en büyük sahnesinde, şanına yakışır biçimde kutladı.

Boğaz Köprüsü şeklinde tasarlanan, en son teknoloji görüntü, ses, ışık ve otomasyon ekipmanları kullanılarak üretilen 150 metrelik sahnede, birbirinden ünlü sanatçılar İstanbullulara 100. yıl coşkusunu yaşattı. 16 metrelik ‘Cumhuriyet Çınarı’nın da yer aldığı sahneye, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ve 142 mesai arkadaşıyla birlikte çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dev Türk bayrağının elden ele iletilerek göndere çekilmesine destek verdi.

Meydanı hınca hınç dolduran İstanbullulara hitap eden İmamoğlu, “Türkiye’yi özgür ve mutlu, güçlü ve istikrarlı bir ülke yapabilmenin şartı, Cumhuriyet ilke ve değerleri etrafında buluşmaktır. En büyük uzlaşmayı, bu güzel buluşmayı, hep birlikte yeniden gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetin bize kazandırdığı öz güven ve cesaretle hep daha ileri, hep daha büyük hedeflere, hep birlikte yürüyeceğiz. Atatürk’ün yolunda yürümenin verdiği sorumlulukla, kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

İlgili Haberler