İSTANBUL'DAN HABERİNİZ OLSUN. OKUYUN, KEŞFEDİN İSTANBUL'U YAŞAYIN...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası doğum gününde Mozart’ı andı

yazar Reha Kadak

Doğuş Grubu tarafından 2006 yılında kurulan ve Grubun “Çocuklara Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), ünlü besteci W.A. Mozart’ı 262. doğum gününde “Mozart’ın Sihirli Dünyası” gösterisiyle andı.

“Mozart’ın Sihirli Dünyası” klasik müzik seven ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için Mozart’ın doğum günü olan 27 Ocak ve sonraki gün olmak üzere, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası tarafından Volkswagen Arena’da sahnelendi. Medya sponsorluğunu Star TV’nin üstlendiği gösteride Mozart’ı deneyimli oyuncu Serhat Kılıç, usta bestecinin çocukluğunu ise televizyonların küçük yıldızı Ata Berk Mutlu canlandırdı.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden seçilerek oluşan DÇSO, Mozart’ın Sihirli Dünyası’yla başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e tüm izleyenlere keyifli bir gösteri sundu. Ünlü besteci Mozart’ın Sihirli Flüt operasından yola çıkarak hazırlanan ve medya sponsorluğunu Star TV’nin üstlendiği gösteri, yarıyıl tatiline giren çocuklar ve klasik müzik sevenler tarafından beğeniyle karşılandı.

Yazar ve yönetmen Murat Göksu’nun yorumuyla oyunlaştırılan Mozart’ın Sihirli Dünyası’nın oyuncuları arasında Türk operasının tanınmış sanatçılarından Ahmet Baykara, Arda Aktar, Görkem Ezgi Yıldırım, Eylem Demirhan Duru ve Mehmet Yılmaz yer aldı. Gösteride Mozart’ın çocukluğunu küçük yıldız Ata Berk Mutlu, ünlü besteci Mozart’ı ise deneyimli oyuncu Serhat Kılıç canlandırdı.

İlgili Haberler